Mevlana’nın çağrısı sahnede

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin “Mevlana’nın Çağrısı” adlı bale gösterimi Muğla Belediyesi’nin katkılarıyla Muğlalı sanatseverlerle buluşuyor.İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin “Mevlana’nın Çağrısı” isimli...

Mevlana’nın çağrısı sahnede

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin “Mevlana’nın Çağrısı” adlı bale gösterimi Muğla Belediyesi’nin katkılarıyla Muğlalı sanatseverlerle buluşuyor.

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin “Mevlana’nın Çağrısı” isimli bale gösterimi 28 Aralık 2013 saat 20.00’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğlalı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Muğla Belediyesi, İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle Muğlalı sanatseverlerin beğenisine sunulacak olan bale gösteriminin biletleri, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nden temin edilebilecektir.

Mevlana’nın Çağrısı bale gösteriminin müziklerini Can Atilla, koreografisini Mehmet Balkan yapıyor. Lale Balkan’ın sahneye koyduğu eserin dekor tasarımları Tayfun Çebi, kostüm tasarımları Aydan Çınar, ışık tasarımları Tarı Deniz, video projeksiyonu da Şafak Türkel tarafından hazırlandı.

Mevlana’nın Çağrısı Türk ve dünya tarihinin en önemli düşünürlerinden Mevlana Celaleddin Rumi’nin yaşamı, felsefesi, evrenselleşmesini dans diliyle anlatıyor.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.