Mete Ersoy son yolculuğuna uğurlandı

Milas ilçesinde eğitim ve sağlık alanında kazandırdığı eserlerle tüm Milaslıların gönlünde taht kuran, hayırsever Doktor Mete Ersoy, kendi yaptırdığı okulun bahçesinde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.Törene;...

Mete Ersoy son yolculuğuna uğurlandı

Milas ilçesinde eğitim ve sağlık alanında kazandırdığı eserlerle tüm Milaslıların gönlünde taht kuran, hayırsever Doktor Mete Ersoy, kendi yaptırdığı okulun bahçesinde düzenlenen törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Törene; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, eski dönem Muğla Milletvekilleri Fevzi Topuz ve İrfettin Akar, siyasi parti, STK temsilcileri, muhtarlar, ailesi ve merhumun adını taşıyan okullar başta olmak üzere ilçe genelindeki okullarda görev yapan personel katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende merhum Dr. Mete Ersoy’un başarılarla dolu hayatı ve başta Milas olmak üzere birçok kentte yaptığı eserler aktarıldı.

Törende konuşma yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan, merhum Mete Ersoy ile tanışmadığını ancak birkaç kez telefonda konuştuğunu belirterek; “O konuşmalarda gerçek bir vatansever olduğunu, bu ülkeyi ne kadar sevdiği duygusu bana geçmiştir. Bu memleketin çocuklarını ne kadar sevdiğini, onarın aydınlık geleceği için daha fazlasının yapılması gerektiği düşüncesinden aldığım mesaj onun gerçekten mükemmel bir insan olduğudur.

Bundan sonra bizler, bıraktığı bu eserlere sahip çıkma, onlara yenilerini ekleme adına görevimiz dışında özel olarak da ben takipçisi olacağımı ifade etmek istiyorum. İnsanlar doğar, büyür, gelişir, iş sahibi olur, makam-mevki sahibi olurlar ancak ilahi adalet ve inancımız gereği bu dünyada edinilen her şey gelip geçicidir. Bu dünyada kalıcı olan ise hayırlı işler yapmak, güzel eserler ortaya koymak ve insanlar için hayırlı işlere vesile olmaktır. Merhum Dr. Mete Ersoy gerçekten bir vatansever, bir eğitim sevdalısı olarak ilçemize büyük eserler bırakmış ve şimdi ebedi hayata intikal etmiştir. Bu ilçede merhumun yaptırdığı eğitim kurumlarında yetişen binlerce genç, ülkenin kalkınmasında, merhumun hayal ettiği güzel ülkenin inşasında önemli roller üstleneceklerdir” dedi.

İstanbul’da vefat eden ve vasiyeti üzerine naaşı Milas’a getirilen Mete Ersoy, Ulu Cami’de Cuma namazının ardından kılınan Cenaze Namazı sonrasında Milas Şehir Mezarlığı’na defnedildi.(İHA)

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.