Mete, Çanakkale Şehitlerini andı

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete bir mesaj yayınlayarak, Çanakkale Destanının 103. Yıldönümü kutlarken, Çanakkale Şehitlerini de andı.Mete, mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Tarih şahittir ki geçmişimiz...

Mete, Çanakkale Şehitlerini andı

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete bir mesaj yayınlayarak, Çanakkale Destanının 103. Yıldönümü kutlarken, Çanakkale Şehitlerini de andı.

Mete, mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi: “Tarih şahittir ki geçmişimiz nice şanlı zaferle doludur. Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar uzanan yolculuğumuzda vatan sevdası, bağımsızlık aşkı hep vazgeçilmezimiz olmuştur. Merhum Akif’in ifadeleri ile bir hilal uğruna nice güneşimiz batmıştır.

Bir evladının şehit haberini dahi alamadan diğer evladını cepheye gönderen, askerin cephanesi zarar görmesin diye çocuğunun üzerindeki örtüyü cephanenin üzerine örten, anasız babasız olur da vatansız olmaz diyen nice isimsiz kahramanlarla doludur tarihimiz.

Çanakkale davası aynı olan ve aynı gönül coğrafyasını paylaşan o asil insanların, omuz omuza vererek kol kola ölümün üzerine yürüyenlerin zaferidir. Ölümün sağanak sağanak yağdığı cephede asla ahlaklarından taviz vermeyen yaralı düşman askerini sırtında taşıyan, onlarla yemeğini paylaşan kahramanların destanıdır Çanakkale.

Çanakkale bizlere şunu öğretmiştir. Birlik ve beraberliğin, inanmışlığın önünde hiçbir modern silah başarı sağlayamaz. Düşmanın sayısının, sahip olduğu gücün imanın karşısında asla kazanma ihtimali yoktur.

Çanakkale Zaferimizin 103 yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzer tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Aziz vatanımız, istikbalimiz ve istiklalimiz için canlarını feda eden, gazilik mertebesine ulaşan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle saygıyla yad ediyorum.

Bu gün yine vatanımız ve milletimiz için mücadele veren başta Afrin’deki kahramanlarımız olmak üzere bütün güvenlik güçlerimize başarılar ve kolaylıklar diliyorum. “

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.