MESLEKİ EĞİTİM PROJESİNDE YENİ DÖNEM

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Beceri’10 Projesi kapsamında, Kamu-Özel Sektör-Üniversite işbirliğini daha sağlam bir zemine oturtmayı amaçlayan protokol taraflar arasında imzalandı.Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri...

MESLEKİ EĞİTİM PROJESİNDE YENİ DÖNEM

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Beceri’10 Projesi kapsamında, Kamu-Özel Sektör-Üniversite işbirliğini daha sağlam bir zemine oturtmayı amaçlayan protokol taraflar arasında imzalandı.

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi Sanayi, Hizmet ve Tarım Sektörleri Uygulama Protokolü’nün ardından UMEM Beceri’10 Projesi Muğla Kurs Yönetimi Başkanlığını yürüten Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) bu protokol kapsamında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Eğitim Birim Sorumlusu Seher Taner Akgün toplantı sonrasında yaptığı değerlendirme ile yeni uygulamanın getirilerini aktardı. Akgün’ün verdiği bilgilere göre yeni uygulama ile; yapılan protokol gereğince daha önce hizmet ve tarım sektörlerinin de dahil edildiği proje kapsamında, bütün meslek liselerinde mesleki eğitim kursları açılabilecek. Tek çalışanı olan şirketler bile bu projeden eleman temin edebilecek. Hizmetler sektöründe Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) ihale usulü kaldırıldı. Eğitimler meslek liseleri ile verilebilecek. İş gücü talebinde bulunan işletme staj taahhüdünü yerine getirmezse 12 ay boyunca İş-Kur’un diğer eğitim programlarından yararlanamayacak. İş gücü talebinde bulunan işletme istihdam taahhüdünü yerine getirmezse, 24 ay, talep ettiği iş gücü sayısının yüzde 50’sinin altı bir oranda gerçekleştirirse, 12 ay boyunca İş-Kur’un diğer eğitim programlarından yararlanamayacak. Eğitime katılan kursiyerlere Kurs Eğitim Değerlendirme Anketi ve İşbaşı (Staj) Eğitimi Değerlendirme Anketi uygulanacak. İşyerinde verilecek kurslarda staj zorunluluğu kalkacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş-Kur Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan bu protokol, kapsamıyla kamu-özel sektör-üniversite işbirliğine güzel bir örnek oluşturduğu açıklandı.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.