Meslek liselerine teknoloji desteği

Muğla Valisi Amir Çiçek, Mercedes-Benz Türk AŞ’nin mesleki okullar ile özel sektör işbirliğini sağlamak amacıyla "Meslek Liselerimiz Geleceğimizin Yıldızları" projesi kapsamında Mercedes Benz Türk A.Ş tarafından Milas Mesleki...

Meslek liselerine teknoloji desteği

Muğla Valisi Amir Çiçek, Mercedes-Benz Türk AŞ’nin mesleki okullar ile özel sektör işbirliğini sağlamak amacıyla "Meslek Liselerimiz Geleceğimizin Yıldızları" projesi kapsamında Mercedes Benz Türk A.Ş tarafından Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kurulan "Mercedes Benz Laboratuvarı" açılış törenine katıldı.

Milas Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törene Vali Çiçek’in yanı sıra Milas Kaymakamı Eren Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Mercedes-Benz Koordinasyon ve Planlama Eğitim Şefi Raşit Uzunoğlu, il ve ilçe protokolü, veliler ve öğrenciler katıldı.

Laboratuvarların eğitim için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Çiçek, Okullardaki laboratuvarlar birer ihtiyaç olup öğrencilerin daha iyi eğitilmeleri için gereklidir. Eğitimi uygulamalı yerinde vererek daha iyi sonuçlar elde ederiz” dedi.

Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri yönünde gayretli olmaları gerektiğine değinen Vali Çiçek, “Okuldan mezun olduğunuzda siz iş aramamalısınız, işveren sizi aramalı. Bu nedenle araştırmacı olmanız gerek, kendinizi sürekli geliştirmeniz gerek. Amacınız sadece sınıf geçmek olmamalı. İyi iş bilenin imkanları daha iyidir. İşveren kendini geliştirmeyen kişileri işe almaz, en iyi üretim yapan kişileri çalıştırır. Anne babalarınız sizi bu okullara kayıt yaptırırken çocuğum işsiz kalmasın diye düşünüyor. Sizler kabiliyetli kişilersiniz. Sanayinin gücüne güç katan adaylarsınız. Sanayi önce insan yapısıyla olur, ekonomiyi iyi hale getiren insandır, üretendir, yönetendir ve işçidir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliğini hatırlatarak çağrıda bulunan Vali Çiçek; “Gazi Mustafa Kemal’in ‘Türk milleti zekidir’ sözü çok önemli. Bizler zekiyiz. Sanayi ve teknolojimizi geliştirip dünyaya ihraç etmeliyiz. Böyle yaptığımız takdirde Türkiye çok daha güçlü bir ülke olacak. Ben bu vesileyle Mercedes – Benz Türk AŞ’ye teşekkür ediyorum ve bu laboratuvarın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan ise; Mercedes – Benz Türk AŞ’nin ülke genelinde projeyi uyguladığı 33 okul bulunduğunu ifade ederek, proje kapsamında ekipmanlar, eğitim aracı, güncel programlarla eğitim alarak uluslararası düzeyde yeterlilik sertifikası alarak iş bulma imkânlarının artacağına söyledi.

Mercedes-Benz Koordinasyon ve Planlama Eğitim Şefi Raşit Uzunoğlu, törende yaptığı konuşmada, Mercedes ailesi olarak eğitime büyük önem verdiklerini ve ülkemizin birçok ilinde bu doğrultuda laboratuvar ve benzer eğitim desteklerinde bulunduklarını söyleyerek, ilgi ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Konuşmaların ardından 450 bin liralık yatırım ile eğitime kazandırılan laboratuvarın açılış kurdelesi Vali Çiçek ve beraberindekiler tarafından kesilerek hizmete sunuldu.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.