Meslek Hastalıkları anlatıldı

Muğla Büyük Şehir Belediyesi, Muğla Tabip Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Yatağan Belediyesi İş birliği ile Yatağan ‘da Meslek Hastalıkları ve Çevre Sağlığı konusunda bilendirme semineri düzenlendi.Yatağan...

Meslek Hastalıkları anlatıldı

Muğla Büyük Şehir Belediyesi, Muğla Tabip Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Yatağan Belediyesi İş birliği ile Yatağan ‘da Meslek Hastalıkları ve Çevre Sağlığı konusunda bilendirme semineri düzenlendi.

Yatağan Belediyesi Toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, Tes-İş sendikası Başkanı Fatih Erçelik, Maden- İş Sendikası Başkanı Osman İlhan ve vatandaşlar katıldı.

Sunumunu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Hayrettin Şahin’in yaptığı seminerde Meslek Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Osman Belek tarafından slayt eşliğinde ayrıntılı bilgiler verildi.

Belek; “Dünyada her yıl 8 milyon insan akciğer kanserine yakalanıyor. Bunun nedeni de meslek hastalıkları ve çevre sağlığıdır. En iyi korumamız gereken organlarımız ciğer beyin ve kalptir. Ancak bu yapmak için sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamamız gerekiyor. Bu gün birçok hastalık önlendiyse bunun nedenleri doğrudan tıp değildir kanalizasyon gibi önlemlerin alınmasıdır. Özellikle sigara içmemeliyiz yürümeliyiz kilo almamalıyız. Her 4 ölümden biri çevre ve meslek hastalıklarından meydana gelmektedir.”dedi.

Seminer sonunda Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Tabip Odası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yetkilileri ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.