MESK sporcular Yunus Terapi Merkezinde

Yunus terapisi fiziksel ve /veya zihinsel engelli çocukların gelişmesine olumlu katkılar sağlar. Bilimsel araştırmalar yunuslarla yüzmek, dokunmak ve onları okşamanın zihinsel aktiviteyi %70 gibi büyük oranda arttırdığını kanıtlıyor.Öğrenme...

MESK sporcular Yunus Terapi Merkezinde

Yunus terapisi fiziksel ve /veya zihinsel engelli çocukların gelişmesine olumlu katkılar sağlar. Bilimsel araştırmalar yunuslarla yüzmek, dokunmak ve onları okşamanın zihinsel aktiviteyi %70 gibi büyük oranda arttırdığını kanıtlıyor.

Öğrenme süreçlerini hızlandıran; çocuğun kendine güvenini, ilgisini, dikkatini ve merakını geliştiren bir terapi çalışması. Çocuğun dış dünyaya ilgisinin artması, ilişki ve iletişim becerilerinin gelişmesi, öğrenmeyi dört kat arttırıyor. Bu amaçla Türkiye’de yaklaşık 10 merkezde yunus terapisi uygulanıyor.

Muğla Engelsiz Spor Kulübünün düzenlediği etkinlikte 10 sporcu, aileleri ve kulüp yöneticileri ve basketbol takımı antrenörleri Prof.Dr.Okay Nazlı, Yard.Doç.Dr.Ercan Zorba, Nur Zorba ve Ali Yiğit Kocabıçak ile birlikte Marmaris Onmega Yunus Terapi merkezinin konuğu oldular. Yunuslar ile çeşitli gösteriler yapan engelli sporcuların heyecanları ve coşkuları görülmeye değerdi.

Yunus terapi etkinliği sonrası hep birlikte Günlücek orman kampında piknik yapan ve eğlenen özel sporcular etkinlikte büyük bir mutluluk yaşadıklarını söylerken, bugün başlayacak olan şampiyona öncesi moral depoladılar.

Özel Sporcular Federasyonu tarafından 3 - 5 Mayıs tarihlerinde Kütahya’da düzenlenen Ege Bölgesi Zihinsel Engelliler Basketbol şampiyonasına Muğla Engelsiz Spor Kulübü  Muğla’yı temsil edecek.

Bu haber toplam 111 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.