Mermerciler Derneği’nden Güvençer’e ziyaret

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Güvençer’e “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.İlimizin en önemli sektörlerinden biri olan mermercilik sektörü hakkında dernek temsilcilerinden...

Mermerciler Derneği’nden Güvençer’e ziyaret

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Vali Güvençer’e “Hayırlı Olsun” ziyaretinde bulundu.İlimizin en önemli sektörlerinden biri olan mermercilik sektörü hakkında dernek temsilcilerinden bilgi alan Vali Güvençer, “Nazik ziyaretiniz için hepinize teşekkür ederim. İlimiz doğal, kültürel ve tarihsel değerlerinin yanı sıra yer altı kaynakları açısından da zengin bir il. Özellikle ülkemize ekonomik anlamda sağladığı büyük girdi ve vatandaşlarımıza iş imkanı sunması ile mermercilik sektörü ilimiz için büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda ilerleyen zamanlarda sizlerle birlikte sektörünün gelişmesi için önemli çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Ercan ziyarette yaptığı açıklamada, “Sayın Valim, öncelikle sektörümüz adına ilimize hoş geldiniz demek isterim.  Muğla mermeri turizm kadar önemlidir. Türkiye’den giden mermerin de yüzde 32’si Muğla’dan ihraç ediliyor. İlimizde mermercilik 85 adet mermer fabrikasında yapılırken, ocak blok üretiminde de faal 96 ocak bulunmaktadır. On bin kişiye de istihdam sağlayan Muğlalı mermerciler yan sanayiler ile birlikte önemli bir sektör haline geldi.” dedi.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.