Menteşe’ye şehit ateşi düştü

Şehit ateşi bu kez Menteşe ilçesi Paşapınarı mahallesine düştü. Jandarma Teğmen Altuğ Pek, bölücü terör örgütü üyeleri ile Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsalında girişilen çatışma sırasında ağır yaralandı. Yaralı...

Menteşe’ye şehit ateşi düştü

Şehit ateşi bu kez Menteşe ilçesi Paşapınarı mahallesine düştü. Jandarma Teğmen Altuğ Pek, bölücü terör örgütü üyeleri ile Diyarbakır ili Silvan ilçesi kırsalında girişilen çatışma sırasında ağır yaralandı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Teğmen Altuğ Pek, bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit düştü. Şehidin cenazesi bugün öğle namazının ardından Şehir Yeni Mezarlığındaki Şehitliğe defnedilecek.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki üç mahallede sürdürülen operasyonda, PKK terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu Muğlalı Jandarma Teğmen Altuğ Pek şehit düştü.

Şehit Teğmen'in ailesine Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla İl Jandarma Komutan Yardımcısı Numan Öksüz ve İl Müftüsü Abdurrahman Koçak oğullarının şehit olduğu bilgisini verdi. Menteşe İlçesi Paşapınarı mahallesinde oturan ailenin evine ambulans ve sağlık ekipleri gönderilerek hazır bekletildi. Şehit Teğmen Pek'in ailesinin bulunduğu eve Türk bayrağı asılırken, babası Mehmet ve annesi Fatma Pek gözyaşı döktü.

Baba Mehmet Pek, oğlunun haziran ayında teğmen olarak Diyarbakır'da göreve başladığını belirterek “Kendisiyle sürekli görüşme imkanımız yoktu. Görev esnasında telefonlarını kapatırdı. En son görüşmemizde iyi olduğunu sürekli operasyonlarda bulunduğunu ve bu nedenle telefonlarının kapalı olduğunu söylemişti. Bugün acı haberini aldık” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu da şehit ailesinin evine gelerek başsağlığı diledi.

Şehidin cenazesi bugün öğle namazından sonra Kurşunlu Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Şehir Yeni Mezarlığı’ndaki Şehitlikte toprağa verilecek.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.