Menteşe’nin nüfusu kadar mezun verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 6 bin yeni mezun verirken, kurulduğu yıl olan 1993 yılından bu yana ise yaklaşık Menteşe’nin nüfusu kadar (60 bin) mezun verdi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi...

Menteşe’nin nüfusu kadar mezun verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 6 bin yeni mezun verirken, kurulduğu yıl olan 1993 yılından bu yana ise yaklaşık Menteşe’nin nüfusu kadar (60 bin) mezun verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2014-2015 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni Üniversite AKM salonunda yapıldı. Törene Vali Amir Çiçek ve Muğla protokolü, aileler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Bugün sevinçli, mutlu ve gururluyuz. Çünkü son sınıflarımızda bitirme aşamasında olan 6 bin 132 öğrencimizi mezun etmek ve onları ülkemizin hizmetine sunmak üzere 23. mezuniyet törenimizi düzenlemiş bulunuyoruz. Bugüne kadar 53 bin 462 mezun vermiştik, yeni mezunlarımızla birlikte mezun sayımızı 60.000’e yükseltmiş olacağız. Şunu iyi bilmeliyiz ki, günümüzde, üniversitelerin gelişmişlik düzeyi, sadece ürettikleri bilgilerle veya uluslararası yayın ve patent sayılarıyla değil, aynı zamanda, yetiştirdikleri öğrencilerin nitelikleri ve mezunlarının, yurtiçi ve yurt dışında, kolaylıkla iş bulabilmeleriyle ölçülmektedir. Bu mutlu ve anlamlı günümüzde, mezuniyet coşkusu, heyecanı ve gururu içinde olan sevgili öğrencilerimizle, aynı duyguları yaşamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bugün, 36 bin 592 öğrencisi olan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, alanlarında yetkin, 652’si öğretim üyesi olmak üzere, toplam Bin 426 öğretim elemanıyla, başta eğitim-öğretim olmak üzere, tıp, mühendislik, edebiyat ve fen gibi alanlarda markalaşmak için, birçok Ar-Ge projesine imza atmaktadır. İnanıyorum ki, bu üstün çabalar sayesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında, hak ettiği yeri alacaktır. Üniversitelerin gelişmesinde en önemli faktör olan, uluslararası öğrenci sayısını, 49 farklı ülkeden olmak üzere, 522’ye ulaştırmış bulunmaktayız. Ayrıca, Erasmus, Mevlana ve Farabi değişim programlarından, Rektörlük görevim süresince, 1200’ü aşkın öğrenci ve 200’e yakın öğretim elemanı faydalanmıştır. Yayın sayımız ise, yine Rektörlüğümüzün sağladığı özgür akademik ve bilimsel ortamların etkisiyle, son üç yılda, % 270’lik bir artışla, 871’den 2 bin 354’e yükselmiştir. Rektörlük dönemimde, yeni açılan lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla birlikte, toplam program sayımızı, 307’ye; akademik personel sayımızı, 527 artırarak 1426’e çıkardık” dedi

Yeni fakülte hazırlıkları

İkinci rektörlük görevi döneminde 4 Fakülte ve bir Yüksekokul kuruluşunun tamamlandığını, sırada Veterinerlik ve Eczacılık Fakültelerinin bulunduğunu belirten Harmandar, “Göreve başladığım 26 Mayıs 2014 tarihinden itibaren geçen bir yıllık 2. Rektörlük görevim süresinde ise Spor Bilimleri Fakültesi, Milas Veterinerlik Fakültesi, Fethiye Tarım Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Seydikemer Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu resmi gazetede yayınlanarak kuruluşları tamamlanmıştır. Ayrıca Üniversite Senatomuz Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültelerinin kurulması kararlarını almış ve Yüksek Öğretim Kuruluna sunmuştur. Böylece Üniversitemiz Sağlık Kampusümüzün tamamlanması konusunda önemli adımlar atmıştır” dedi.

Üniversiteye vakıf desteği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin gelişiminde en büyük katkının hayırsever işadamı rahmetli Sıtkı Koçman’ın olduğunu belirten Harmandar, “Üniversitemizin gelişmesinde en büyük pay büyük hayırsever ve eğitim aşığı Sıtkı Davut Koçman’ın kendi adıyla kurmuş olduğu Sıtkı Koçman Vakfı’nın desteğidir. Vakfımızın desteği 300 öğrencimize burs, 157 öğretim elemanına yayın ödülü, öğretim üyelerimize yurtdışı desteği, sempozyum ve kongre gibi akademik etkinlikler başta olmak üzere 2014 yılı içerisinde 640 bin 776 Türk Lirasıdır.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.