MENTEŞE’DEKİ SAVAŞ VURGUNCULARI

Günümüz şartlarında pahalılığın artmasından ziyade birde buna ek olarak Muğla’da ki fahiş kira artışları kiracıların cebini bir hayli yaktığını söylemek mümkün. Peki bu aşırı ev kira fiyatlarının sebebi ne olabilir...

MENTEŞE’DEKİ SAVAŞ VURGUNCULARI

Günümüz şartlarında pahalılığın artmasından ziyade birde buna ek olarak Muğla’da ki fahiş kira artışları kiracıların cebini bir hayli yaktığını söylemek mümkün. Peki bu aşırı ev kira fiyatlarının sebebi ne olabilir ki? Yoksa ev sahipleri açlığından ölmek üzere mi?

Muğla’nın bir sorunu haline gelen kira fiyatları çalışmadan üretmeden bir dönüm bostan yan gel Osman işi mi?

Elbet deki bir dönüm bostan yan gel Osman işi. Çünkü, kira fiyatları makul bir seviyede olur ise elli yüz dairesi olan zengin aileler, ceplerini doldurmakta zorlanacaklar. Sadece kiradan geçinen zenginler, ara ara toplantılar yaparak kira fiyatı belirlemekte.

Muğla’nın imara açılması işlerine gelmediği gibi yerel yönetimler ise bu duruma sessiz kalmakta ve çanak tutmakta. Zenginlerin Menteşe ilçemize fazla yatırım yapılmasından yana olmadıkları ol kanısındayım. İşin en ilginç kısmı ise Menteşe de bazı alanların imara açılmasına yerel yönetim ile birlikte engel olmaktalar.

Ellerini vicdanlarına koymaları gerekiyor. Kötekli mahallesinde 1 +1 eve 2.000 TL, kümes kadar evlere  de 2.500 TL isteyen zihniyetin, kiracıları sömürmekten başka bir niyetleri yok.

Denizli, Aydın, Kastamonu, gibi illere bakıldığında Muğla’nın fahiş fiyat uyguladığını görmek mümkün. Yaşadığımız şehirde her kesime hitap eden evlerin çoğalması ve biraz daha uygun kira bedelleri olamaz mı? Bu yüzden insanları dar imarlar ile kıskaca alarak mecburi yüksek kiralar ödemelerini sağlamak asıl amaçtır. Lafa geldiği zaman doğa ve yeşili korumaktan ağzını açanların esas amacı yeşili değil vurguncuları korumaktır.

Birde başka bir sorun ise imar sorunundan ziyade suyu olmayan bölgeler, örnek verecek olursak en yakınımızda Düzeyin mevkii. Yıllardır orada yaşayan insanlar derelerden boru döşeyerek, evlerine kadar su getirmekte. Orada yaşayan vatandaşlar yaz aylarında büyük su sıkıntısı çekmekte. Vatandaşlar belediye kurumlarına her ne kadar başvuru yapsa dahi bu güne kadar bir çözüm üretilmemiş.

İstenilmiş olsaydı düzen mevkiindeki su sorunu çoktan çözülmüş olurdu. Bu konunun bilerek çözüme kavuşturulmadığını düşünüyorum.

Zihniyet farklı olduğu gibi esas amaç doğayı, yeşili, vatandaşı, köylüyü, korumak değil rantçılara rant sağlamaktır.

Gayrimenkuldeki fahiş fiyatlar nedeniyle Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünü ve Valiliği göreve davet ediyorum. Daha fazla yurt ve TOKİ yapılması konusunda hızlanmalarını tavsiye ediyorum. Menteşe’nin ve Muğla’nın kiracı vatandaşları ezdirmemesi gerektiğini düşünüyorum. Kalın sağlıcakla.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.