Menteşe’de sıkı denetim

Coronavirüs salgınının artışıyla birlikte Muğla’nın Menteşe ilçesinde denetimler arttırıldı. Denetimler kapsamında Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü...

Menteşe’de sıkı denetim

Coronavirüs salgınının artışıyla birlikte Muğla’nın Menteşe ilçesinde denetimler arttırıldı. Denetimler kapsamında Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü İsa Sarı Menteşe’de bölgesinde geniş kapsamlı denetim gerçekleştirdi.

Son günlerdeki vaka sayılarında artış yaşanmasıyla mevcut tedbirlere uyulmasının denetlenmesi, Coronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi adına Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız başkanlığında Muğla’nın Menteşe ilçesinde “Sağlık için, hepimiz için” adı altında en kapsamlı denetimin gerçekleştirildi.

Denetim kapsamında, Menteşe Perşembe Pazarı Alanı, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, sosyete pazarları, lokanta, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanlarını kapsayan tüm alanlar denetlendi.

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız başkanlığında yapılan denetimde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü İsa Sarı, Menteşe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Batuhan Mavi, Menteşe Zabıta Müdürü Mutlu Kaya ve ilgili İlçe Müdürleri hazır bulundu.

Denetim sırasında esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, uygulamaları yerinde denetleyen Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, özellikle Pazar alanında Maske kullanımına tam olarak riayet edilmesinden son derece mutlu olduğunu söyledi.

Vatandaşların sağlığı ve Denetimler sırasında rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verildiğini belirten Kaymakam Yıldız, “Covid¬19 salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Coronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda salgının/bulaşmanın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir. Bizler bu gün burada İçişleri Bakanlığımızın ve Muğla Valiliğimizin talimatları ile denetimlerimizi gerçekleştirdik. Pazar alanları, lokanta, kafe ve restoranlar, berber/kuaför/güzellik merkezleri başta olmak üzere birçok alanda geniş bir denetleme gerçekleştirdik. Menteşeliler, başta maske olmak üzere kuralla büyük oranda uyuyorlar bu bizi son derece mutlu etti. Vatandaşımızın sağlığı için denetlemelerimiz aralıksız devam edecek” dedi.

Başkan Gümüş ise, "Perşembe Pazarımızı ve Arasta bölgemizi ziyaret ettik. Pandemi süreci nedeniyle sosyal mesafeyi koruyan, maske takan, hijyen kurallarına uyan tüm üreticilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Pandemi sürecini, aldığımız önlemler ve alınan kararlara uyarak atlatacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.