MENTEŞE’DE SEN DE GEL DOWN KAFE AÇILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde yapımı tamamlanan ‘Sende Gel Down Kafe’ hizmete girdi.SİNEM KARAKAYAMuğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye’nin ardından Menteşe ilçesinde de ...

MENTEŞE’DE SEN DE GEL DOWN KAFE AÇILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde yapımı tamamlanan ‘Sende Gel Down Kafe’ hizmete girdi.

SİNEM KARAKAYA

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye’nin ardından Menteşe ilçesinde de  ‘Sen de Gel Down Kafe’yi hizmete açtı. Down Kafe’nin açılışı 12 Mayıs Perşembe günü Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi.

Açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, İYİ Parti İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, İYİ Parti Menteşe İlçe Başkanı Deniz Ekinci, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban, STK temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, ilçe protokolü, çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde 253 metrekare alan üzerine kurulan ‘Sen de Gel Down Kafe’  sabah saat 08.00 ile akşam saat 22.00 arasında açık olacak. Günlük 150 misafirin ağırlanabileceği kafe de engelli ve Down Sendromu yaşayan bireyler fazla yorulmayacakları şekilde çalışabilecek.

Büyükşehir Belediyesinin vaatlerinden biri olan engelli bireylerin sosyal ve ekonomik yaşama katılımlarını sağlama projelerinden biri olan Down Cafe ile özel bireyler kafeteryada garson ve kasiyer olarak görev yapacak.

Açılış töreninde konuşma yapan Muğla Engelliler Derneğinde Başkanı Emine Çakıroğlu, “Biz dernekler olarak hiçbir engelli bireyin toplumda ayrımcılığa maruz kalmadan tüm haklarını eşit şekilde kullanarak toplumun değerli bir parçası alarak yaşamlarını sürdürmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle böylesine projeler bizler için çok değerli buluyoruz. Bu proje nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e ve özveriyle çalışan tüm ekibine çok teşekkür ediyoruz. Böylesine değerli projelerin herkese örnek olmasını temenni ediyoruz. Kafemizin Muğla’nın ortakla buluşması olması dileklerimizle hepimize hayırlı olsun diyorum” dedi.

“STAJYER OLARAK ÇALIŞMA İMKANI DA SAĞLANACAKTIR”

Teknik bilgilerden bahseden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Dairesi Başkanı Özgür Akdağ, “Sayın başkanımız Dr. Osman Gürün’ün talimatlarıyla hizmete açacağımız down kafe, içinde bulunduğumuz Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde hizmete sunulacaktır. Sende Gel Down kafemiz 253 m² alana kurulu olarak saat 08.00-22.00 arası hizmet verecektir. Aynı anda 150 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip kafemizde engelli ve Down Sendromlu bireyler fazla yorulmadan çalışabilecektir. Ayrıca Özel Eğitim Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören 4 engelli öğrencimize stajyer olarak çalışma imkanı da sağlanacaktır.

Kısa bir süre önce açılmasına rağmen Menteşe ilçemizin gözde sosyal alanlarından biri olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezimizde bulunan kütüphane, derslikler, sergi salonları, spor salonu, bale, tiyatro, halk dansları gibi etkinlik alanlarımızı kullanan vatandaşlarımız Sen De Gel Down Kafemizde keyifli vakit geçirebileceklerdir” dedi.

“EN GÜZEL KAFESİNİ SİZLERLE BERABER AÇACAĞIZ”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Bugün Muğla’nın en güzel kafesinin açılışını yapıyoruz. Menteşemize baktığımız zaman normal bir vatandaş nasıl ki her türlü imkanlara sahipse, her şeye ulaşabiliyorsa, engelli vatandaşlarımızda hemen hemen aynı imkanlara ulaşabiliyor. Bunun en güzel örneği de Türkan Saylan Yaşam Merkezi. Muğla’ya değil Türkiye’ye örnek bir yaşam merkezi. Bu yaşam merkezinin en güzel kafesini sizlerle beraber açacağız. Hepinize hayırlı olsun” dedi.

“HERKESİ KUCAKLAYAN BİR YAPISI VAR”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Down Kafe Türkiye’de bir konsept haline gelmiş durumda sadece down sendromlu bireylerin olduğu sadece onlara hitap eden bir konsept değil. Engelli olan tüm vatandaşlarımızın oradan faydalanmasını hatta orada çalışması ve hizmet vermesi dolayısıyla da engellilerle ilgili bir mekanın olması ama bu down kafe adı altında yaygın olduğu için biz down kafe dedik. Fakat başına sende gel dedik. Yani herkesi davet eden, herkesi kucaklayan bir yapısı var. Burası engelli olan vatandaşların tümüne engelsiz olanlarla kucağını açmış bir yuva. Burası oldukça geniş ve nitelikli bir yer. Ama esas olan konu bulunduğumuz bina. Bu bina yüklediğimiz fonksiyonlarla çok farklı kesimleri ve bu kesimlerdeki hemşerilerimizi bir araya getiren ve toplayan hemşerilik duygusunu arttıran bir özelliği var” diye konuştu.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.