Menteşe’de Okuryazarlık Seferberliği Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, Menteşe İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından, İlçe merkezi ve mahallelerinde okuma yazma bilmeyenler için...

Menteşe’de Okuryazarlık Seferberliği Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, Menteşe İlçesinde Halk Eğitimi Merkezi tarafından, İlçe merkezi ve mahallelerinde okuma yazma bilmeyenler için 80 saatlik “Yoğunlaştırılmış Okuma Yazma” kursları açılmaya başlandı. Açılan 20 kursa 84 kursiyer kayıt yaptırdı.

Türkiye İstatistik Enstitüsünün son verilerine göre Türkiye genelinde Okuma Yazma bilmeyenlerin oranı %4,09 iken Muğla ilinde %2,06 ve Menteşe ilçesinde ise %1,69.

Menteşe ilçesinde Okuma Yazma bilmeyen 574 vatandaşın 65 yaş altına olduğu, 1285 vatandaşın ise 65 yaş üstünde olduğu görüldü.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce, Okuma Yazma bilmeyen vatandaşların talep etmeleri halinde sayı sınırı aranmaksızın mahallelerde, okullarda ve engellilere yönelik olarak da evlerinde kurslar açılabilecek.

Okuryazarlık Seferberliği kapsamında açılan kursları, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şen ziyaret etti.

Menteşe Kaymakamı Caner YILDIZ; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Sayın Emine Erdoğan tarafından başlatılan Okuryazarlık Seferberliğine tüm halkımızı davet ediyoruz. Hedefimiz İlçemizdeki herkesin Okuma Yazma öğrenmesi ve bu sayede İlçemizdeki Okuma Yazma oranının yükseltilmesidir. Bu vesileyle gerek mahallelerimizde, gerek İlçe merkezimizde Okuma Yazma bilmeyen vatandaşlarımızın öncelikle Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne, Okul Müdürlüklerine veya Muhtarlıklara şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Okuma Yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı, Okuryazarlık Seferberliğine davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.