Menteşe’de camiler temizleniyor

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Menteşe’de camilerin temizlik ve bakımları arttırıldı.Menteşe Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri Ramazan Ayı nedeniyle ilçedeki camileri tek tek temizliyor. Cami Temizlik...

Menteşe’de camiler temizleniyor

11 Ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Menteşe’de camilerin temizlik ve bakımları arttırıldı.

Menteşe Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri Ramazan Ayı nedeniyle ilçedeki camileri tek tek temizliyor. Cami Temizlik Timi, Ramazan Ayı boyunca her gün ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerdeki camilerin halılarını özel makinelerle yıkarken, her yerin dip köşe temizliğini yapıyorlar.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “ İlçe Merkezinde 22, kırsaldaki mahallelerimizde 116 cami olmak üzere toplamda 138 camimizin temizliğini yapıyoruz. Mübarek Ramazan ayında vatandaşlarımızın daha temiz ve daha hijyenik yerlerde ibadetlerini yapmaları, bizim için çok önemli. İbadethanelerimiz bizim kutsal, manevi yerlerimiz. Bu nedenle vatandaşlarımızın temiz ve daha sağlıklı yerlerde ibadetlerini yapmalarını istiyoruz. Geçtiğimiz aylarda başlattığımız bu çalışmamızı, Ramazan Ayı içerisinde arttırdık.

Menteşe Belediyesi olarak her konuda vatandaşlarımızın yanındayız ve onların hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Halıları özel makinelerle yıkayan 3 kişilik Cami Temizlik Timi, ayrıca camları ve ayakkabılıkları, mihrap, kürsü, minber gibi camilerin her yerini, dip köşe temizliyorlar.

Menteşe Belediyesi, camilerin temizliğinin yanı sıra bakım, onarım ve tadilatları da düzenli olarak yapıyor.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.