Menteşe’de 8 Mart

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Menteşe’de çeşitlik programlar düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından farkındalık oluşturmak...

Menteşe’de 8 Mart

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Menteşe’de çeşitlik programlar düzenlendi. Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu balonlar gökyüzüne bırakıldı.  Daha sonra Kaymakam Yıldız ve İl Müdürü Bozçelik, Sınırsızlık Meydanı’nda kadınlara karanfil dağıttı.

Sinem Karakaya

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma programı düzenlendi. İl Müdürü Seyfi Bozçelik tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve kurum çalışanları katıldı.

“100. YILDA KADINLARIMIZI ANMAK EN BÜYÜK ŞEREF”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “Kadın denildiğinde akla anne, sevgi ve kızlarımız gelir” diyerek, “Dünya’da 1857 yılında Amerika’da meydana gelen tekstil fabrikasında meydana gelen yangın sonucu ortaya çıkan ve bu olayın anısına kutlanılmaya başlanılan kadınların vefatından sonra anmak amacıyla gerçekleştirilen çalışma anma törenleri büyüyerek gerçek anlamını bularak kadınlarımızın hakkı savunulması ve ihtiyaçların belirlenmesi amacıyla her gün daha büyüyerek devam etmektedir. Ülkemizde 1921 yılından itibaren kutlanan ve bugün 100. yılı olan ve bugün için bizim için çok büyük anlam ifade eden 100. yılda kadınlarımızı anmak ve onları gerçekten hak ettiği değeri bulmasını sağlamak bizim için en büyük şereflerden bir tanesidir. Kadın denildiğinde ilk aklımıza gelen annedir. Anne güvendir, dert ortağıdır, sevginizin kaynağıdır. Sonra kadın denildiğinde türküler şarkılar gelir aklımıza. Aşk gelir, sevgi gelir, kızımız gelir, prenseslerimiz, minik kuşlarımız, gözümüzün bebeği saçının teline kıyamadığımız kızlarımız gelir. Neslimizin devamı gelir aklımıza mutluluktan kurbanlar kestiğimiz 9 ay sevgiyle mutlulukla beklediğimiz haberlerimizin sahibi kadınlarımız gelir aklımıza” dedi.

ŞİDDETİN KAYNAĞININ KODLARINI ÇÖZEREK ÇALIŞMALAR BAŞLATMALIYIZ”

Bozçelik, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kadınımız evimizin ışığı, aydınlığımız, evimizin sıcaklığıdır. Şimdilerde ise maalesef kadın denildiğinde bu güzelleri unuttuk. Şiddeti hatırlar olduk. Toplumun tüm kesimlerini düşen işte bugünü milat olarak kabul ederek şiddet içeren tüm unsurları ortadan kaldırmak için el ele vermektir. Şiddetin kaynağının çocuk yaşlarda oyunlardan başlayarak kültürel alt yapımızın kodlarını çözerek çalışmalar başlatmalıyız. Bu konuda iki aşamalı bir çalışmaya ihtiyaç duyduğumuzu düşünüyorum. Birincisi şuan var olan devam eden şiddetin önlenmesi ile ilgili çalışmalar, ikincisi ise gelecekte şiddetin tamamen ortadan kaldırılması için neler yapacağımızı değerlendirmeliyiz. Kadının güçlenmesi aynı zamanda ailenin güçlenmesi anlamına da gelmektedir. Bilinçli bir neslin yaşaması büyük güçlü Türkiye’nin oluşması kadınımızın güçlenmesi ve istihdamının sağlanmasıyla gerçekleşecektir. Bizler, ‘Yeryüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir’ diyerek bizlere liderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkesinin vatandaşlarıyız. Bu duygu ve düşüncelerle baş tacı kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyor, şiddetsiz, cinayetsiz, mutluluk şarkılarının söylediği günler diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından farkındalık oluşturmak amacıyla programa katılanlar tarafından turuncu balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Daha sonra etkinlikler Sınırsızlık Meydanı’nda kurulan stantların incelenmesiyle devam etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Büro Amirliği, İl Jandarma Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, İl Ticaret Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı kadın Kooperatifleri ile birlikte tanıtım ve satış standı açıldı.

Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik bu stantları inceleyerek, kadınlara karanfil dağıttı.

Etkinliklerin çeşitli programlarla gün boyu devam edeceği öğrenildi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.