Menteşe personeline ulaşım bilgilendirmesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığınca, Acil Eylem Planı sonucunda geliştirilen politikalar doğrultusunda, Menteşe ilçesi için üretilen projeler ile ulaşım ana planı çalışmaları kapsamında, konutlarda...

Menteşe personeline ulaşım bilgilendirmesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığınca, Acil Eylem Planı sonucunda geliştirilen politikalar doğrultusunda, Menteşe ilçesi için üretilen projeler ile ulaşım ana planı çalışmaları kapsamında, konutlarda yapılan anketler, trafik sayımları, otopark etütleri, yaya ve otopark anketleri ile ilgili Menteşe Belediyesi’nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün katıldığı bilgilendirme toplantısının sunumunu Ulaşım Danışmanı Erhan Öncü yaptı.

Ulaşım Danışmanı Öncü, bilgilendirme toplantısında gerçekleştirdiği sunumda, “Muğla Büyükşehir Belediye tarafından, Türkiye’de ilk kez iki aşamalı, iki düzeyli ve iki dönemli bir ulaşım ana planı yapılıyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı, ilk aşamada “Ulaşım Etüdü” ve “Acil Eylem” projeleri kapsamında 2015 yılı sonuna kadar hemen uygulanması gereken kısa dönemli önlemleri planladı ve projeleri hayata geçirmeye başladı. İkinci aşama olan ve bu uygulamaların sonuçlarını da dikkate alan, uzun dönemli ulaşım sistemi kararlarını içeren ana plan çalışmalarına 2016 yılı itibariyle başlandı. İlk etapta Büyükşehir sınırları kapsamındaki yerleşimlerin uzun dönemli gelişme çizgilerinin gerektirdiği yolculuk ihtiyaçları ve projeleri belirlenecek. İkinci etapta ise özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye, Milas ve Menteşe gibi turizm bölgelerinin yerleşimlerinin her biri için ayrıntılı talep tahmin modelleri hazırlanarak, uzun dönemli yatırımları ve işletme sistemlerini belirleyecek yerel ulaşım ana planları yapılacak. Böylece alt düzeyde yerleşimlerin özgün şartlarını ayrıntılı olarak ele alan beş plan, üst ölçekte ise bu planları bir mozaik gibi birleştiren ve üst ölçekli bir modele dayanan Muğla Büyükşehir Ulaşım Ana Planı oluşturulacak” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı kısa zamanda çok önemli yol kat etti. Yapılan çalışmaları görüyor, takdir ediyoruz. Şuan Ulaşım Dairesi Başkanlığı Türkiye’de ilk kez uygulanan iki aşamalı, iki düzeyli ve iki dönemli bir ulaşım ana planı gerçekleştiriyor. Bu kapsamda gerek ilçemiz Menteşe için üretilen projeler gerekse, bir turizm bölgesi olan ilimize uygulanan projelerin çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyor, çalışmaları ve projeleri nedeniyle Ulaşım Dairesi Başkanlığımızı kutluyorum.” dedi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.