Menteşe personeline ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimi

Menteşe Belediyesi vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek adına personeline yönelik hizmet içi eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Belediye personeline Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Şahin...

Menteşe personeline ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimi

Menteşe Belediyesi vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek adına personeline yönelik hizmet içi eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Belediye personeline Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özlem Şahin Güngör tarafından ‘Yerel Hizmetlerde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ ile ilgili eğitim verildi.

Prof. Dr. Güngör, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezindeki eğitimde toplumda kadına yönelik cinsiyet eşitliği ve sonuçları, kadının toplumdaki yeri, ekonomik gücü ve sosyolojik durumu ile ilgili bir sunum yaparak konuyla ilgili bilgiler aktardı. Güngör, kadınların toplumsal ilişkiler nedeniyle eşitsizlikle yüz yüze geldiğini, 1879 Fransız İhtilalinin ardından kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak için çalışmalar yaptığını kaydetti.

Menteşe Belediyesi’nin 2015-2019 Stratejik planı içerisinde bulunan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi ile ilgili bilgi veren Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimimizin ilk ayağını gerçekleştirdik. Tüm personelimiz bu eğitimi alacak. Cinsiyet eşitsizliği toplumumuzda kadınlarımızın en sık karşılaştığı problem olması bakımından çok önemli. Halkımıza daha sağlıklı, daha verimli ve kaliteli hizmet üretebilmek için personelimize sosyal ve toplumsal temelli konularda eğitimler veriyoruz. Halk için hizmet üretme görevini üstlendik. Bu konuda gerek personelimiz gerek biz üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. Çalışanlarımızın vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmeleri adına eğitimlere devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.