Menteşe Okul Meclisi başkanı seçildi

Demokrasi Eğitimli ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Menteşe ilçesi Okul Meclisi Başkanlığı seçimleri gerçekleştirildi. Seçimler sonunda Özel Teknoloji ve Kültür Lisesi Öğrencisi Özgür Sevim Meclis Başkanlığına getirildi.Milli...

Menteşe Okul Meclisi başkanı seçildi

Demokrasi Eğitimli ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında Menteşe ilçesi Okul Meclisi Başkanlığı seçimleri gerçekleştirildi. Seçimler sonunda Özel Teknoloji ve Kültür Lisesi Öğrencisi Özgür Sevim Meclis Başkanlığına getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı´nın yürüttüğü "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri" projesi kapsamında Muğla Özel İdare Toplantı Salonu’nda, Merkez İlçe Okul Meclis Başkanlığı Seçimleri yapıldı. Öğrencilerde seçme ve seçilme kültürünün oluşmasına katkıda bulunan seçimler, cumhuriyet ve demokrasi bilincini pekiştirdi.

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Önder Uçak projenin öğrencilerde seçme ve seçilme kültürünün oluşması amacıyla yapıldığını ifade ederek, “Öğrencilerimiz toplumsal değerlere önem vermeyi, başkalarının hak ve hürriyetlerine saygı duymayı, insanlara eşit ve adil davranmayı, eşitlik ilkesine önem vermeyi ve uygulamayı öğreniyorlar.”dedi. Uçak;“Demokrasi kültürünün yerleşmesi adına henüz okul yıllarında sandık başına giden seçme ve seçilme hakkının kullanılmasını son derece önemsiyoruz, sizler yalnızca kendi adınıza burada değilsiniz. Temsil ettiğiniz arkadaşlarınızın adına bu çalışmaları yürütüyorsunuz. İl öğrenci meclisi öğrencilerimiz ile okul yönetimleri ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında koordinasyonu sağlamakta ve iletişimi güçlendirmektedir. Kaybedenin olmayacağı bir seçim yapacağız. Bu seçim sonucunda öğrencilerimiz, okullarımız ve demokrasi kazanacak” dedi. Konuşmasının ardından meclis başkanlığına aday öğrenciler kendilerini tanıttılar.

Özel Teknoloji ve Kültür Lisesi öğrencisi Özgür Sevim, seçimler sonucunda Merkez ilçe öğrenci meclisi başkanlığına seçilirken, diğer meclis üyeleri Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Burak Özünlü, Yeşilyurt Ortaokulu öğrencisi Günay Dişsiz, Özel Yönelt Anadolu Lisesi öğrencisi Sena Tüfekçi ve Bayır Ortaokulu öğrencisi Berika Göksu’dan oluştu.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.