Menteşe Belediyesi’nden Kültür Turizmi atağı

Menteşe Belediyesi Mayıs Ayı toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün Başkanlık yaptığı toplantıda (Güney Ege Kalkınma Ajansı) GEKA’nın 2015...

Menteşe Belediyesi’nden Kültür Turizmi atağı

Menteşe Belediyesi Mayıs Ayı toplantısı Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün Başkanlık yaptığı toplantıda (Güney Ege Kalkınma Ajansı) GEKA’nın 2015 yılı Alternatif Turizm Mali Destek Programı çerçevesinde “Etkileşimli Yöntemlerle Menteşe’nin Markalaşması ve Tanıtımı” adı altında, Menteşe İlçesinde kültür turizmini canlandırmak ve bölge turizmini çeşitlendirmek, kalitesini arttırmak, markalaşması ve etkin bir şekilde tanıtımı yapmak amacıyla Meclise sunulan proje oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca Menteşe Belediyesi’nin “Yörük Köyü Projesi” ortaklarından olmasına ve finans sağlanmasına oy çokluğu ile karar verildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ilçenin markalaşması ve tanıtımı için her gün yeni projelere imza atıldığını belirterek, “GEKA’nın 2015 Yılı Alternatif Turizm Mali Destek programı çerçevesinde “Etkileşimli Yöntemlerle Menteşe’nin Markalaşması ve Tanıtımı” adı altında, Menteşe İlçesinde kültür turizmini canlandırmak ve bölge turizmini çeşitlendirmek, kalitesini arttırmak, markalaşması ve etkin bir şekilde tanıtımı yapmak amacıyla projeler hayata geçirmek istiyoruz. İlçemiz doğası, sivil mimarisi,  kültürü ve insanıyla eşsiz bir kent “dedi.

“Etkileşimli Yöntemlerle Menteşe’nin Markalaşması ve Tanıtımı” projesi daha sonra Meclis Üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

“Yörük Köyü Projesi Meclisten geçti”

Toplantıda daha sonra  “Yörük Köyü Projesi”ne ortak olunması Meclise sunuldu. Başkan Gümüş, Yörük Köyü Projesi hakkında yaptığı açıklamada ise, “Bildiğiniz gibi Menteşe İlçesi, Akçaova Mahallemizde Uluslararası Fuar Alanı Projesi bulunmaktadır. Bu projede alan içerisine “Yörük Köyü Projesi” yer almaktadır.  Konsept olarak Yörük Çadırları ile Yörük Kültürünü yansıtacak Müze ve Şenlik Alanı olarak daimi bir alan oluşturulması hedefleniyor. Yörük Köyü Projesinin ilçemize cazibe merkezi haline getirmesi ve Muğla, Menteşe İlçesinde turizmin hareketlenmesi için önem taşıyan bir proje olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda projeye ortak olunmasını oylarınıza sunuyorum” dedi.

Başkan Gümüş’ün toplantıda sunduğu “Yörük Köyü Projesi” Meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

800 bin TL olarak öngörülen projenin 600 bin TL’sinin GEKA tarafından fonlanması bekleniyor. Kalan 200 bin TL’ nin ortaklar arasında paylaştırılarak finanse edilmesi düşünülüyor. Ortaklar için öngörülen miktarlar, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası 75 bin TL, Muğla Büyükşehir Belediyesi 75 bin TL, Menteşe Belediyesi için 50 bin TL. Diğer bir ortak olacak olan Muğla Yörük Obaları Derneği’nden yapılacak Müze için eser temini ve Yörük Kültürü konusunda bilgi desteği sağlanması hedefleniyor.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.