Menteşe Belediyesi’nden Çocuk Şenliği

2. Menteşe Çocuk Şenliği 3 Mayıs 2015 Pazar Günü (Yarın) Saat: 10.00’de Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde başlıyor. Ücretsiz gerçekleşecek şenlikte çocuklar hem eğlenecek, hem de öğrenecekler.Menteşe Belediyesi...

Menteşe Belediyesi’nden Çocuk Şenliği

2. Menteşe Çocuk Şenliği 3 Mayıs 2015 Pazar Günü (Yarın) Saat: 10.00’de Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde başlıyor. Ücretsiz gerçekleşecek şenlikte çocuklar hem eğlenecek, hem de öğrenecekler.

Menteşe Belediyesi tarafından Çocuk ve Gençlik Müzeleri Derneği ve Çağdaş Drama Derneği’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Menteşe Çocuk Şenliği, 3 Mayıs 2015 Pazar Günü (Yarın) Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşiyor. Çocukların oynayarak, yaparak ve eğlenerek gerçekleştireceği etkinlik ücretsiz düzenlenecek.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şenlik hakkında yaptığı açıklamada, “Çocuklar bizim geleceğimiz. Menteşe Belediyesi olarak çocuklarımız için her zaman çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinlikte onlardan bir tanesi olacak. Onların bilgisayar, telefon ya da televizyon başından ayrılıp, birlikte vakit geçirmeleri, oynayarak, yaparak ve eğlenerek öğrenmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Sosyalleşmeleri ve hayal güçlerinin gelişmesi bakımından da bu tür etkinliklere mümkün olduğunca yer vermek lazım. Bu bakımdan Pazar Günü, Çocuk ve Gençlik Müzeleri Derneği ve Çağdaş Drama Derneği’nin katkıları ile gerçekleştireceğimiz bu etkinliğe tüm halkımızı çocuklarıyla beraber Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezine bekliyorum” dedi.

  1. Menteşe Çocuk Şenliğinde ilk ve ortaokul öğrencilerine okulların dışındaki öğrenme ortamlarında yaratıcı drama yöntemiyle ve çocuk müzeleri anlayışı çerçevesinde oynayarak, yaparak, yaşayarak yaşamı deneyimlemeleri amaçlanıyor. Şenlik için belirlenen mekanlardaki çalışmalarda öğrencilerin oyunlar ve canlandırmalar aracılığı ile bilgiyi kendilerinin oluşturması, üretken, yaratan, ortaya çıkaran ve ortaya çıkardığını sergileyen olması hedefleniyor. Ayrıca proje kapsamında çocukların duyuşsal, bilişsel, devinişsel becerilerinin gelişmesi için uygun ortam oluşturmak ve bu ortamda yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak; topluma uyumlu, sosyal becerileri gelişmiş bireyler olmaları için yardımcı olması amaçlanıyor.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.