Menteşe Belediyesi Ramazan’a hazır

İslam Dünyasında ve Müslümanların arasında çok büyük bir önemi sahip olan Ramazan Ayı ve Oruç ibadeti yarından itibaren başlıyor.Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Ramazan Ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

Menteşe Belediyesi Ramazan’a hazır

İslam Dünyasında ve Müslümanların arasında çok büyük bir önemi sahip olan Ramazan Ayı ve Oruç ibadeti yarından itibaren başlıyor.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş Ramazan Ayı dolayısıyla yaptığı açıklamada, belediye olarak Ramazan ayının hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek; “Ramazan Ayı’nın paylaşma ve dayanışma duygularının güçleneceği bir ay olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Gümüş; “Ramazan Ayı; İnsanların hem ibadetlerini daha yoğun olarak yerine getirdikleri, hem de ihtiyaç sahiplerinin halini daha iyi anlayarak, daha çok yardım eli uzattıkları bir ay olması nedeniyle müstesna bir ay. Bu ayda kırgınlık ve küskünlüklerin son bulacağı, paylaşma ve dayanışma duygularının güçleneceği bir ay olmasını diliyorum. Kutsal Ramazan Ayı’nın barış ve kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyor, tüm halkımızın Ramazan Ayı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Her gün Bin 750 Kişiye İftar Yemeği veriliyor

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Belediyesince geleneksel iftar çadırının kurulduğunu belirterek, “Eski Garaj Alanında iftar çadırımızı kurduk. Belediyemizin geleneksel iftar çadırında, her gün bir hayırseverimizin sağladığı erzak ile halkımıza ücretsiz iftar yemeği veriyoruz. Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımız ücretsiz olarak iftarını burada açabiliyorlar. Belediyemizin aş evinde hazırlanan yemekler ayrıca, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine de götürülüyor. İhtiyaç sahipleri ile birlikte her gün Bin 750 kişiye iftar yemeği veriyoruz” dedi.

Ramazan Eğlenceleri başlıyor

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ramazan ayı boyunca çeşitli eğlencelerin de düzenleneceğini belirterek, “Geleneksel Ramazan eğlencelerimizi bu yılda yapacağız. Ramazan Ayı’nın ilk günü olan Perşembe Akşamı, Saat 21.30’da Sınırsızlık Meydanında başlayacak olan eğlencelerimizde Hacivat-Karagöz oyunu, Sihirbazlık gösterileri, Palyaço ve Zeybek oyunları gibi çeşitli etkinliklerimiz olacak. Kent merkezinin yanı sıra, kırsal mahallelerde yapılacak bu eğlencelerimiz ile çocuklarımızın ve ailelerimizin de güzel vakit geçirmelerini sağlayacağız” dedi.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.