“Menteşe Belediyesi çevre bilinciyle hareket ediyor”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevre bilincini geliştirmemiz gerekiyor”...

“Menteşe Belediyesi çevre bilinciyle hareket ediyor”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevre bilincini geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Başkan Gümüş mesajında şu ifadelere yer verdi; “Çocuklarımıza, gelecek kuşaklarımıza daha yaşanabilir ve daha sağlıklı bir dünya bırakmak hepimizin görevi.  Çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırımdır. Doğal kaynakların ve doğanın ekolojik dengeye zarar vermeyecek şekilde işletildiği, çevre ile dost, temiz, yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi gelecek nesillerimize bırakabilmemiz çok önemli. Menteşe Belediyesi olarak bunun bilinciyle hareket ediyor, çevre yatırımlarına daha çok önem veriyoruz. İlçemiz Menteşe’de park ve bahçelerin peyzaj düzenlemelerini yapıyor, Menteşe’yi çiçeklerle donatıyoruz. Şehir merkezinde bulunan yeşil alanlarımızın toplam metrekaresi 443 bin 550 m².  Türkiye ortalaması 1,2 m2 olan yeşil alan miktarı, ilçemiz Menteşe’de 6,85 m2. Türkiye ortalaması üzerinde bir yeşil alana sahip ilçemiz Menteşe’yi çevresiyle de bir marka şehir yapmayı hedefliyoruz. Bu anlamda Menteşe’de ki yeşil alan sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha yeşil bir Menteşe bırakmak için çalışıyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle yeşilin ve doğa sevgisinin egemen olduğu bir dünyada yaşanması umuduyla, dünya çevre gününü kutluyorum” dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.