MEMUR-SEN 26. YILINI KUTLUYOR

Memur-Sen’in kuruluşunun 26’ncı yıldönümü dolayısıyla Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Adem Köseoğlu açıklama yaptı. Köseoğlu, “Memur-Sen sadece emek hareketi olarak değil, aynı zamanda merhamet hareketi olarak dayanışma...

MEMUR-SEN 26. YILINI KUTLUYOR

Memur-Sen’in kuruluşunun 26’ncı yıldönümü dolayısıyla Memur-Sen Muğla İl Temsilcisi Adem Köseoğlu açıklama yaptı. Köseoğlu, “Memur-Sen sadece emek hareketi olarak değil, aynı zamanda merhamet hareketi olarak dayanışma ve paylaşma ruhunu ortaya koymuştur” dedi.

Sinem Karakaya

Memur-Sen’in kuruluşunun 26’ncı yıldönümü nedeniyle yazılı basın açıklaması yayımlandı.  Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Adem Köseoğlu, “Memur-Sen sadece emek hareketi olarak değil, aynı zamanda merhamet hareketi olarak savaştan depreme, yoksulluktan açlığa, sel baskınından salgına; insanı ve insanlığı tehdit eden tüm felaketlere karşı dayanışma ve paylaşma ruhunu ortaya koymuştur” dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Adem Köseoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Bundan tam 26 yıl önce isminin bütün yönleriyle müsemma bir zeminde Mehmet Akif İnan tarafından insana değer, emeğe güç, mücadeleye örgüt kazandırmak adına kuruldu MEMUR-SEN. Yaratılmışların şereflisi İnsanı, insanın ilk andan bugüne sürekli ve devam edecek eylemi emeği; insanın kendi olma, doğruyu bulma, hakkı savunma noktasında emekle, akılla ve ahlakla inşa edeceği kolektif gayreti olan mücadeleyi esas alarak sendikal hayata yeni bir soluk getirdi. Her zaman için öznesi ve önceliği insan, yönü adalet, özgürlük ve hakkaniyet, yöntemi erdemli, akademik ve çözüme odaklı hizmet sendikacılığı olan aksiyoner erdemli sendikacılık kulvarı; hayat buldu, yol açtı, yön çizdi, eşik ve seyir değiştirme noktasında sendikal tarihe zerreden zirveye kayıt düşen bir özne olarak geçti. MEMUR-SEN insana ve fıtratına dairdir. MEMUR-SEN, irfana ve ahlaka yaslanır. MEMUR-SEN, özgürlük yolculuğunu ve adalet hedefini misyon ve vizyonunun başlangıcı sayar. Daha da ötesi, güçlü olmanın değil doğru olmanın, haklı olmanın değil hakla olmanın, büyük olmanın değil güzel ve iyi olmanın makuliyetine ve makbuliyetine İnanan insanların kurucu irade olarak sorumluluk paylaştığı bir başlangıç öyküsüne sahiptir. Bu öykü, 26 yılda her biri diğerinde hayat bulan ve paylaşmayı, dayanışmayı, birlikte yaşamanın gereği değil onuru sayan erdem ormanının ağaçları ve dalları olarak birlerden bir milyonlara ulaşan çınarın adıdır.”

“YERELDEN EVRENSEL SOYLU MÜCADELE”

Adem Köseoğlu, “26 yıl önce Ankara’da küçük bir odada başlayan mücadele; bugün dünyada ve yedi kıtada adından, iradesinden, hassasiyetlerinden ve kavramlarından bahsettiren evrensel soylu mücadele platformuna dönüştü. Enaniyet reddedilip emanet esas alınınca, ekalliyet yok sayılıp ehliyet hedef haline getirilince, kibir, şan, şöhret reddedilip hep birlikte, her zaman özveriyle, her yerde İnanç ve değerler ilkeselliğine dayanılarak mücadele yürütülünce insanın kazanmasına, emeğe kazandırılmasına, mücadelenin zirveye çıkarılmasına dair başlangıç hikâyesidir MEMUR-SEN” ifadelerini kullandı.

“HAKSIZLIĞIN VE ZULMÜN KARŞISINDA BİR DURUŞ”

Haksızlığın ve zulmün karşısında bir duruş sergilediklerini dile getiren Adem Köseoğlu, “Kamu vicdanı parantezinde MEMUR-SEN, insani değerlerimiz ve milli ve manevi hassasiyetlerimizle restleşen demokrasi kültürünü ve insan haklarını yok sayan zamanı ve mekânı önemli olmaksızın her durumda hakkın ve haklının yanında bir omuz olmuştur. Nerede haklı başkaldırış, onurlu duruş ve emek mücadelesi varsa orada olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Bu çerçevede; Okyanus ötesi şer odaklarının ve işbirlikçilerinin vatanı işgal etmeye yeltendiği 15 Temmuz’da milletimizle, Devletimizle yan yana meydanlarda olmanın da, 31 Mart yerel seçimlerden sonra el değiştiren belediyelerdeki memura, sözleşmeli personele, işçiye yapılan zulüm ve emekçiye yapılan kıyımla mücadelenin de ön saflarda MEMUR-SEN yer aldı. Zalimin adı fark etmeksizin Kudüs’te, Arakan’da, Suriye’de, Doğu Türkistan’da emperyalizmin, despotizmin, savaşın ve vahşetin karşısında insanın ve insanlığın vicdanı olarak, ses yükseltmenin de adı MEMUR-SEN oldu” dedi.

Adem Köseoğu son olarak şu ifadeleri kullandı:

“MEMUR-SEN sadece emek hareketi olarak değil, aynı zamanda merhamet hareketi olarak savaştan depreme, yoksulluktan açlığa, sel baskınından salgına; insanı ve insanlığı tehdit eden tüm felaketlere karşı dayanışma ve paylaşma ruhunu ortaya koymuştur. Van depreminden Elazığ depremine, Filistin zulmünden İdlip’deki insani drama, Doğu Türkistan’dan Halep’e, kumanya desteğinden milli dayanışma kampanyasına, mültecilerin sınır geçişlerindeki hak ihlallerinden tüm insan hakkı ihlallerine varıncaya kadar zulmün, işkencenin, açlığın, zorluğun ve sıkıntının yaşandığı tüm coğrafyada dilenmek yerine direnmenin, vazgeçmek yerine sabretmenin önerildiği bir medeniyetin ve İnanç ikliminin mensupları olarak maddi yardımlardan insani yardıma varıncaya kadar özgürlük ve adalet hareketinin paydaşı olmuştur MEMUR-SEN. Şu bilinsin ki; MEMUR-SEN emek için ter dökmeye, özgürlükler için irade göstermeye, adaletin yanında durmaya, hakkaniyet ve refah için mücadele etmeye, yasakları sınırlamaları sona erdirerek özgürlük alanlarını genişletmeye, gerçekten demokratik hukuk devletini insan için insanı yaşatmak için tam ve eksiksiz şekilde kurmaya dönük her çalışmanın öncüsü olmaya da paydaşı olmaya da katkı sunmaya da hazırız. Çünkü biz Mehmet Akif İNAN’ın zemininde aksiyoner hizmet sendikacılığının hem kurucusu hem de kurgucusu hem de yaşatıcısıyız. Çünkü MEMUR-SEN, aydınlık ve adil yarınların inşası yolunda; hakkın, refahın, ümidin, geleceğe dair umutların yeşerdiği, karamsarlığın yok edildiği, vaatlerin icraata dönüştüğü, imkânsızlıkların başarıldığı bir iklime doğru yol alırken mücadele azminden taviz vermeden, geri çekilmeden, emeğin, ekmeğin ve alın terinin hakkı için sadece yerel değil evrensel barışın sağlanması için de gece gündüz çalışmanın adıdır.”

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.