Meltem Muğla’nın gururu oldu

Muğla Özel İdarespor Kulübü Hokey Takımının başarılı kalecisi Meltem Çelik Tekrar Milli Takıma seçildi. 19-22 Aralık 2013 tarihleri arasında Avrupa Hokey Federasyonu tarafından organize edilen Bulgaristan’ın Varna kentinde...

Meltem Muğla’nın gururu oldu

Muğla Özel İdarespor Kulübü Hokey Takımının başarılı kalecisi Meltem Çelik Tekrar Milli Takıma seçildi. 19-22 Aralık 2013 tarihleri arasında Avrupa Hokey Federasyonu tarafından organize edilen Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılacak olan 18 yaşaltı Hokey Balkan Şampiyonası Milli Takım Kadrosu Türkiye Hokey Federasyonu tarafından açıklandı. Kadroda 2013-2014 Salon Hokeyi Süper liginde yer almayan bir takımdan seçilen tek sporcu olan Meltem Çelik Muğla’nın gurur kaynağı oldu.

Meltem Çelik, 2011 yılında Denizova Köyü Ortaokulunda futbol oynarken antrenör Serkan Şen tarafından  keşfedildi. Forvet oyuncusu olarak hokeye başlayıp 2012 yılında Samsun’daki Hokey Türkiye Şampiyonasında o dönemki Hokey Takımı kalecisi Simge Aydın’ın sakatlanması sonucu 'kaleye ben geçerim hocam ' deyip takımın kalesine geçti. Meltem Çelik, o günden sonra kendisini sürekli geliştirerek 2 kez Türkiye’nin en iyi kalecisi ödülünü alırken, bu yıl Temmuz ayında Hokey Milli Takımının kalesini Avrupa Şampiyonası’nda Hırvatistan’da koruyup milli takımla beraber  Avrupa 3’lüğü başarısını kazandı.

Meltem Çelik Balkan Şampiyonasında Milli Takımın 1. kalecisi olarak hem Muğla’yı hem de ülkemizi temsil edecek. Başarısını sistemli ve programlı çalışmak olarak özetleyen Meltem Çelik başarısında en büyük emeği geçen başta Antrenörü Serkan Şen Muğla Özel İdare Spor Kulüp Başkanı Kamil Karakaya kulüp idarecileri Alper Yıldırım , Evşin Karacan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Kutay Otomotiv, Yerkesik Belediye Başkanı Yusuf Demirci, Okul Müdürü Devrim Karakuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker'e teşekkür ederken, “Antrenman Salonu sıkıntımızın biran önce çözülmesini istiyorum. Havalar soğumaya başladı biz halen antrenman yapacak salon bulamıyoruz. Hokey branşını herkes 2. plana atıyor ama ilimize en büyük başarıları da biz kazandırıyoruz. Biraz daha destek verilirse takımımızda  milli takımlara seçilecek çok sporcu var.” diye konuştu.

Bu haber toplam 138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.