MELSA dünyaya örnek oluyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı  Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Müdür Yardımcısı Hoaling XU, korunan alanlarda Muğla El Sanatları Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.nin işletme modelinin ulusal boyutta örnek olarak...

MELSA dünyaya örnek oluyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı  Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Müdür Yardımcısı Hoaling XU, korunan alanlarda Muğla El Sanatları Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.nin işletme modelinin ulusal boyutta örnek olarak tanıtılması için MELSA hakkında detaylı bilgi almak üzere beraberindeki heyetle Muğla Valisi Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Şahin, ilimizin 1124 kilometrelik sahil şeridi, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tarihsel birikimleriyle turizmde öne çıkan bir yerleşim birimi olduğunu söyledi. Kentin turizmin yanı sıra mermercilik, tarım ve hayvancılık sektöründe de önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali Şahin, bir yılda 3 milyonu aşkın yabancı turistin Muğla’ya geldiğini ifade etti.

Vali Şahin, ilimizin sahip olduğu eşsiz güzelliklerinin zarar görmemesi için koruma kullanma dengesinin iyi bir şekilde kurulması gerektiğini sözlerine ekledi. Bu noktada MELSA’nın iyi bir model olduğunu ifade eden Vali Şahin, MELSA’nın bazı tabiat parklarını işleterek hem çevreyi koruduğunu hem de buradan elde edilen gelirlerle sosyal ve kültürel alanlarda Muğla halkına hizmet götürüldüğünü vurguladı.

Görüşmede açıklama yapan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Programı Proje Müdürü Doç.Dr. Harun Güçlüsoy, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki korunan alanlarda MELSA işletme modelinin hem ulusal hem de bölgesel çerçevede iyi bir uygulama örneği olarak tanıtılmasının UNDP ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) tarafından desteklendiğini söyledi.

Vali Fatih Şahin ile konu hakkında bir süre görüş alışverişinde bulunan heyet, daha sonra MELSA’nın el dokuma atölyesinde incelemelerde bulundu.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.