Melih Cevdet Anday ödülü sahibini buldu

Milas Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından Melih Cevdet Anday’ın isminin yaşatılması amacıyla düzenlenen “9. Melih Cevdet Anday Şiir Günleri” ilk gün programı gerçekleştirildi.Törene,  CHP Tunceli Milletvekili...

Melih Cevdet Anday ödülü sahibini buldu

Milas Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Sendikası tarafından Melih Cevdet Anday’ın isminin yaşatılması amacıyla düzenlenen “9. Melih Cevdet Anday Şiir Günleri” ilk gün programı gerçekleştirildi.

Törene,  CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, Milas Belediye Meclis Üyeleri, onur konuğu olarak Melih Cevdet Anday’ın eşi Suna Anday ve Ülkü Tamer katıldılar. Nurullah Can, Hakkı Zariç, Ertan Mısırlı adlı yazarlar da konuşmacı olarak davetliydi.

Tören kapsamında ilk olarak Melih Cevdet Anday parkındaki Atatürk Anıtına Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmansın ardından etkinliğin açılış konuşmasını Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptı. Başkan Tokat, güzel bir etkinlikte katılımcılarla buluşmuş olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Edebiyat, şiir, sanat ve Melih Cevdet Anday dolu bir ortamı katılımcılarla paylaşmak için tatilini yarıda bırakarak geldiğini ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuşmasında Ören’de etkinlik saatinde yaşanılan yangından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, herkesin orman yangınlarına karşı daha duyarlı ve bilinçli olması gerektiğini ifade etti.

Milas Belediye Başkanı sıfatıyla görev alanı dahilinde Melih Cevdet Anday adına düzenlenen bir etkinlikte bulunuyor olmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğunu ifaden Tokat, şunları söyledi:

“Gelecek kuşaklara aktarılmaya çalışılan Melih Cevdet Anday’ın şiirleri bizlerin aracılığıyla devam edecek. Türkiye Yazarlar Sendikası’na sağladıkları katkı ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Hem Ören’in tanıtımı hem Melih Cevdet Anday Ören bağlantısının insanlara iyi anlatılması hem de kendi dönemimiz ve bizden sonraki kuşaklara iyi bir şekilde tanıtılması bakımından bu etkinlik önemli. Umuyorum ki bu etkinliğimiz ve gelecek yıllarda yapacağımız etkinliklerimiz Melih Cevdet Anday’ın ismine yakışır biçimde devam edecek.

Yarışmasının jürisinde yer alan yazarlarımıza teşekkürlerimi sunarken, yarışmada derece alan büyük usta Ülkü Tamer’i de yürekten kutluyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından fotoğraf sanatçısı ve aynı zamanda Milas Belediyesi çalışanı olan Selahattin Çelik’in Milas’ın tanıtımı için çektiği fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergisinin açılışı yapılarak sergi gezildi.

Etkinliğe katılanlar tarafından Melih Cevdet Anday’ın ismine Ören’de yaptırılan parkın içinde yer alan heykel önüne çiçek bırakıldı.

Etkinlik, Ören’de Yalı mevkiinde Milas Belediyesi’ne ait çay bahçesinde düzenlenen panelle devam etti. Melih Cevdet Anday’ın şiirlerini konu alan panele Nurullah Can, Hakkı Zariç ve Ertan Mısırlı konuşmacı olarak katıldılar. Yapılan sunumların ardından törene katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç  panele katılanlara hitaben bir konuşma yaparken, etkinliğin onur konuğu olan Ülkü Tamer’de aynı anda ödül aldığı “Bir Adın Yolculuktu” isimli kitabını okurları için imzaladı.

Bu güzel dinletinin ardından Melih Cevdet Anday şiir ödülünü kazanan Ülkü Tamer’e ödülünü Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat takdim etti. Ödülünü alan Ülkü Tamer, yaptığı kısa konuşmasında Melih Cevdet Anday’ın kendisinin çok sevdiği bir ustası olduğunu belirterek herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 164 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.