Mehmetçik yangınlara hazırlanıyor

Yüzde 68’i ormanlarla kaplı olan ve yangına hassas iller arasında yer alan Muğla’da, yangın sezonu öncesi askerler orman yangınlarına hazırlık tatbikatları yapıyor.Ula ilçesindeki helikopter pistinde İl Jandarma Komutanlığı...

Mehmetçik yangınlara hazırlanıyor

Yüzde 68’i ormanlarla kaplı olan ve yangına hassas iller arasında yer alan Muğla’da, yangın sezonu öncesi askerler orman yangınlarına hazırlık tatbikatları yapıyor.

Ula ilçesindeki helikopter pistinde İl Jandarma Komutanlığı askerlerine yangın söndürme eğitimi verildi. Olası bir orman yangınında askerler orman işçileri ile birlikte orman yangınlarına müdahale edecek. Yüzde 68’lik bölümü ormanlık alan olan ve özellikle yaz sezonunda çıkan ylangınlar nedeniyle en hassal iller arasında gösterilen Muğla’da çıkan orman yangınları dikkatleri üzerine çekiyor.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nde yangın sezonu öncesi eğitim çalışmaları devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğinde askerlere yangın eğitimi verildi. Komando Bölüğü askerlerine verilen yangın söndürme eğitimi teorik ve uygulamalı olarak yapıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Uzmanları İsmet Dokur ve Ersen Çetin tarafından verilen yangın söndürme eğitiminde askerlerin orman yangınlarında davranış şekilleri, yangınla mücadele, yangına müdahale çeşitleri, soğutma çalışmaları, şerit açma, hortum serme gibi konular anlatıldı. Aynı zamanda yangın söndürmede kullanılan araç ve gereçler de askerlere tanıtıldı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.