Mehmet Akif Ortaca’da anıldı

İstiklal Marşının kabulü Ortaca’da kutlandı. İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) ulusal marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünde, milli mücadele destanının şairi Mehmet Akif Ersoy da unutulmadı.Ortaca...

Mehmet Akif Ortaca’da anıldı

İstiklal Marşının kabulü Ortaca’da kutlandı. İstiklal Marşı’nın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) ulusal marş olarak kabul edilişinin yıl dönümünde, milli mücadele destanının şairi Mehmet Akif Ersoy da unutulmadı.

Ortaca Ortaokulunda Özalp Koleji tarafından hazırlanan etkinlikle 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı gerçekleştirildi.

Anma programına, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yılmaz, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Hasgül, STK temsilcileri, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Özalp Koleji Sosyal Bilgiler öğretmeni Burcu Bilgin, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Özalp Koleji Sosyal Bilgiler öğretmeni Mustafa İnan, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinin öğrenciler tarafından seslendirildiği programda İstiklal Marşı’nın farklı besteleri de katılımcılarla paylaşıldı.

Programda, İstiklal Marşı ve Şiir okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediye verildi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.