Meclis Üyeleri Pedasa’yı inceledi

Belediye Meclis Üyeleri, Pedasa Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Meclis Üyeleri, Pedasa kazılarında belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini açıkladılar.Bodrum Belediye Meclisi üyeleri,...

Meclis Üyeleri Pedasa’yı inceledi

Belediye Meclis Üyeleri, Pedasa Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi. Meclis Üyeleri, Pedasa kazılarında belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini açıkladılar.

Bodrum Belediye Meclisi üyeleri, Konacık'taki Pedasa Antik Kenti'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Pedasa'da Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Pedasa Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler ile kazı alanında görevli Mersin Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Yıldız Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileriyle bir araya gelen meclis üyeleri, kazı başkanından çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Meclis üyelerine Antik kenti gezdiren Prof. Dr. Adnan Diler, kazı ekibinin karşılaştığı  ve Pedasa'da yaşanan sıkıntılar hakkında da bilgi verdi. Diler ayrıca meclis üyelerinden yaşanılan sıkıntıların giderilmesi konusunda da yardımcı olmalarını istedi. Başkan Mehmet Kocadon ve meclis üyelerine teşekkür eden Diler "Değerli meclis üyelerimizi burada gezdirdik ve kendilerine bilgi verdik. Akropolis'i ve yeni kazı alanlarını görüp sorunlarımızı yerinde incelediler. Öncelikle değerli Başkanımız Sayın Mehmet Kocadon'a ve meclis üyelerine çok teşekkür ediyorum. Pedasa, Bodrum Yarımadası'ndaki en önemli Leleg yerleşmelerini ve yarımadanın en iyi korunmuş bölgesini temsil ediyor. Pedasa'nın bu bağlamda korunması; hem doğanın korunması, hem de bu bölgeye özgü çok önemli Leleg Uygarlığı'nın korunması açısından da büyük bir önem taşıyor. Umarım Pedasa'daki bundan sonraki çalışmalarımız daha hızlı ve başarılı bir şekilde devam edilecektir." şeklinde konuştu.

Pedasa Antik Kenti'nin Bodrum turizmi açısından öneminin farkında olduklarını ifade eden meclis üyeleri, kazı alanında yapılan çalışmalarda belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.