MECLİS TOPLANTISINI TERK EDEN CUMHUR İTTİFAKINDAN AÇIKLAMA

MECLİS GÜNDEMİ DIŞINDA BİR BİLDİRİMuğla Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında, Cumhur İttifakı temsilcileri, Millet İttifakının hazırladığı bildiri nedeniyle toplantıyı terk etti. Konuyla ilgili açıklama...

MECLİS TOPLANTISINI TERK EDEN CUMHUR İTTİFAKINDAN AÇIKLAMA

MECLİS GÜNDEMİ DIŞINDA BİR BİLDİRİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında, Cumhur İttifakı temsilcileri, Millet İttifakının hazırladığı bildiri nedeniyle toplantıyı terk etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhur İttifakı temsilcileri, “Gündemde olmayan ve gündeme de alınmayan bir siyasi bildirinin mecliste oylanamayacağı hususu Cumhur İttifakınca uyarılmasına karşın Osman gürün oylama yapmakta diretmiş ve kanunsuz bir oylama gerçekleşmiştir. Cumhur ittifakı meclis üyeleri bu kanunsuz oylamaya katılmamış ve meclisi terk etmiştir”

Muğla Büyükşehir Belediyesinin bugün yapılan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısını, Cumhur İttifakını oluşturan AK Partili ve MHP’li Büyükşehir Meclis üyeleri terk etti. Cumhur İttifakı terk etme nedenlerini kamuoyuna açıkladı. Cumhur İttifakı, Millet İttifakının hazırladığı meclis gündeminde olmayan bir bildirinin okunmasından dolayı terk ettiklerini bildirdi.

Cumhur İttifakının açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “10.06.2021 tarihli Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında millet ittifakı olarak hazırlanan meclis gündeminde olmayan bir bildiri okunmuştur. Toplantı öncesi dağıtımı yapılan bildiri metninde olmayan bakara suresinin 114. Ayeti “Allah'ın mescitlerinde, o'nun adının anılmasını engelleyen ve onların harap olmasına çalışan kimseden daha zalim kim olabilir? Buralara, ancak Allah'a karşı gelmekten korkularak girilebilir. Onlar için dünyada aşağılanma, ahirette de büyük bir azap vardır.” Meali bildirinin başına getirilerek bildiri metnine eklenmiştir. Ayetin eklenmiş haliyle meclise sunulmasının ve bunun tartışmaya açılmasının Kuran-ı Kerimi inkârı anlamına geleceği Kavaklıdere Belediye Başkanımız Mehmet Demir tarafından ikaz edilip, çıkarılması istenmiştir. Buna karşın Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, olayı provoke ederek bildiriyi oylamaya sunmuştur. Gündemde olmayan ve gündeme de alınmayan bir siyasi bildirinin mecliste oylanamayacağı hususu Cumhur İttifakınca uyarılmasına karşın Osman gürün oylama yapmakta diretmiş ve kanunsuz bir oylama gerçekleşmiştir. Cumhur ittifakı meclis üyeleri bu kanunsuz oylamaya katılmamış ve meclisi terk etmiştir.”

ATATÜRK İSMİNİ CHP REDDETTİ

Cumhur İttifakı temsilcileri, Muğla’daki Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinin ismiyle ilgili olarak ‘Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’ ismini önerdiklerini ancak CHP oylarıyla reddedildiğini vurguladı.  Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Her Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşının ortak değeridir. Siyasal emellere alet edilemez. Bizlerin asıl görevi Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada durmaksızın çalışmaya devam etmektir. Unutulmamalıdır ki meclis toplantılarının da gerçekleştiği Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinin ismi belirlenirken Cumhur İttifakınca Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi ismi verilmesi önerilmiş fakat CHP oylarıyla bu reddedilmiştir. Başta cumhuriyetimizin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizin tüm kurucu kadrolarını rahmet ve şükranla anıyor. Onlara yapılmış olan her türlü hakareti her zaman en şiddetli şekilde kınıyoruz.”

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.