Mavi Bayraklar turizmde güven veriyor

Yalıkavak Beldesi’nde bulunan mavi bayraklar tatilcilere güven veriyor.  Yalıkavak’ta toplam 9 plaj, 1 marina ve 3 teknede mavi bayrak bulunuyor.Mavi Bayrak çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Yalıkavak Belediyesi Çevre Koruma...

Mavi Bayraklar turizmde güven veriyor

Yalıkavak Beldesi’nde bulunan mavi bayraklar tatilcilere güven veriyor.  Yalıkavak’ta toplam 9 plaj, 1 marina ve 3 teknede mavi bayrak bulunuyor.

Mavi Bayrak çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Yalıkavak Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü Sorumlusu Kadriye Erkal Yıldırım, “9 plajımızda mavi bayrak var bunlar halk plajı ve otellerin plajları. Ayrıca marinamızda ve marinada kayıtlı olan 3 teknede mavi bayrak var. Mavi bayrak alabilmek için birçok önemli kritere uymak gerekiyor. Mavi bayrak dünya çapında geçerliliği vardır. Mavi Bayrak olan plajlar güvenli temiz ve kontrol edilen plajlardır” dedi.

Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ise Mavi Bayrakların turizm için çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bizim 2008 den beri halk plajımız Mavi Bayraklı. Biliyorsunuz artık arıtması olmayan hiçbir beldeye Mavi Bayrak verilmiyor. Tabi bununla birlikte birçok kriter var. Bizler bu kriterlerin yanı sıra halk plajımıza ayrıca önlemler aldık. Mavi Bayrak turizm için can simidi. Mavi Bayrak plajlarda temizliğin güvenliğin simgesi. Mavi bayraklı plajlarımızın ve marinalarımızın sayısının artması gerekli”

Bodrum’da Mavi Bayraklı Plaj Sayısı: 58 Mavi Bayraklı Marina Sayısı: 3 Mavi Bayraklı Yat Sayısı: 5

Plajların beldelere dağılımı ise şöyle: Bitez’de  5, Göltürkbükü’nde 2, Gümüşlük’te 2, Gündoğan‘da 3, Bodrum Merkez’de 6, Ortakent Yahşi’de 3, Torba’da 6, Turgutreis’te 12, Yalıçiftlik’te 8, Yalıkavak’ta 9.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.