Maskotun adı BİLGECAN oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Üniversite’nin maskotu yarışması ile ilgili 9 ay süren çalışma sonunda nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağası maskot olarak belirlenmişti.Üniversite,...

Maskotun adı BİLGECAN oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Üniversite’nin maskotu yarışması ile ilgili 9 ay süren çalışma sonunda nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Caretta Caretta Deniz Kaplumbağası maskot olarak belirlenmişti.

Üniversite, Devlet üniversiteleri arasında ilk defa, profesyonel bir şirketle çalışarak kendi maskotunu tasarlattı. Finansmanını Final Dergisi Dershanesinin sağladığı maskotun isminin belirlemesi için sosyal medya üzerinden öğrenci ve akademisyenler arasında yarışma yapıldı. Yarışmaya, 217 kişi 400 isimle katıldı. Üniversitede oluşturulan seçici kurul, 'Kareta', 'Bilge', 'Efe', 'Musto', 'Efecan', 'Dostba', 'Karettacan' ve 'Bilgecan' ismini değerlendirmeye aldı. Değerlendirmeler sonucunda, üniversitenin maskotu olan nesli tükenmekte olan caretta caretta cinsi deniz kaplumbağasının ismi 'Bilgecan' olarak belirlendi. Bilgecan ismini veren Mühendislik Fakültesi öğrencisi Süleyman Erdem, Akademisyen Yücel Yücel Kaya ve hizmetli Metin Menekşe'ye düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, törende yaptığı açıklamada, “Üniversitemize maskot olarak belirlemiş olduğumuz Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağasının ismi belli oldu ve 'Bilgecan' adını aldı. Hayırlı olsun"

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi maskotu Caretta Bilgecan'ın sırtı turkuaz ağırlıkta, boşlukları yeşil. Göğüs bölümü sarıya yakın krem. İki ayağı üzerinde, sağ eli açık, sol elinde ise barışın simgesi zeytin dalı var. Sağ elinin açık olması üniversitenin yeniliklere açık olduğunu, güçlü bir eğitim sistemi ve eğitim anlayışını simgeliyor. Sol elindeki zeytin dalı ise barışçı ve çevreci özelliğini yansıtıyor.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.