MARŞIMIZIN 93. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 93. yılı, Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde geniş katılımla kutlandı.Kurtuluş Savaşı destanının...

MARŞIMIZIN 93. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Bağımsızlığımızın simgesi olan İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 93. yılı, Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde geniş katılımla kutlandı.

Kurtuluş Savaşı destanının ardından hürriyetine kavuşan ve Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını simgesi İstiklal Marşımızın kabulünün 93. Yıldönümü Muğla’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Muğla Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene,  Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Milletvekili Yüksel Özden, İl Jandarma Alay Komutanı Vekili Albay Necdet Koparan, Belediye Başkanı Vekili Yavuz Kaya, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, daire ve okul müdürleri, öğretmenler ve çeşitli okullardan gelen temsilci öğrenciler izledi.

İstiklal Marşının söylenmesi ve saygı duruşu ile başlayan törende, İstiklal Marşımızın yazarı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Törende, 75. Yıl Ortaokulu öğretmenleri ile öğrencileri tarafından hazırlanan ve sergilenen “Bir Bayrak Dalgalandı” gösterisi seyirciler tarafından büyük ilgi gördü.

Etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "İstiklal Marşı'nı En Güzel Okuma Yarışması”nda birinci olan Muğla Anadolu Lisesi Furkan Şeker ve 75. Yıl Ortaokulu öğrencisi Deha Öztürkci’ye, ödülleri Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Muğla Milletvekili Yüksel Özden tarafından verildi.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.