Marmaris’te Üniversite tartışması

Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan Marmaris’e üniversite yapılması fikrine karşı olduğunu açıklamasından sonra gelen tepkilere cevap vermek için bir basın toplantısı düzenledi.Marmaris Çevre Gönüllüleri...

Marmaris’te Üniversite tartışması

Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan Marmaris’e üniversite yapılması fikrine karşı olduğunu açıklamasından sonra gelen tepkilere cevap vermek için bir basın toplantısı düzenledi.

Marmaris Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan bir basın toplantısı yaparak Marmaris’te kurulması istenen üniversiteye neden karşı olduklarını bir kez daha açıkladı.

Ersan, düzenlediği basın toplantısında, Marmaris’e yapılması planlanan üniversite hakkında bir kez daha ilginç açıklamalarda bulundu.

Marmaris’teki birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra ilçede yaşayan ve önde gelen bir çok ismin gerçekleşmesi için uğraş verdiği üniversite projesine sert bir dille tepki gösteren Ersan, “Marmaris’te üniversite olmaz” dedi. Buna gerekçe olarak ise Marmaris’in nüfus yoğunluğunu gösteren Ersan, ayrıca Marmaris’te üniversite okuyacak olan çocukların ahlaki gelecek görüşlerinin de bozulacağını savundu.

Ersan kurulması planlanan üniversitenin hukuk ve iletişim fakülteleri olacağını 5 bin öğrenci alınacağı duyumları aldıklarını belirterek “Bu bölümlerin ilçenin turizm dokusuyla ne lakası var eğer turizmle denizcilikle ilgili nispeten daha az öğrencinin alacağı bölümler açılsaydı tabi ki itirazımız olmazdı. Ancak açılması dillendirilen üniversite bu nitelikleri taşımıyor” dedi.

Açılmaması için Kampanya başlatacaklar

Marmaris'te gece eğlencesinin yoğun olduğuna dikkat çeken Filiz Ersan, bu durumun eğitim için gelen çocukları olumsuz yönde etkileyeceğini savundu.

Gece hayatının gençlerin derslerine konsantre olmasını engelleyeceğini dile getiren Ersan, ''Ailelerinden ve onların kontrollerinde uzak bir şekilde taşradan gelen pırıl pırıl gençleri bekleyen çok tehlike olacak. Gece yaşantısı gençlerin ahlaki değerlerini yok edecek. Onları tuza çekmek isteyecek uyuşturucu tacirleri türeyecek. Bu geri dönüşü mümkün olmayan yola girmeyelim ve gençleri tehlikeye atmayalım'' diye konuştu.

Kış nüfusu göz önünde bulundurularak görevlendirilen polis sayısının yaz aylarında yeterli olmadığını anlatan Ersan, 5 bin öğrencinin de eklenmesiyle ilçede bir güvenlik zafiyetinin doğacağını iddia etti.

Turizmcilerin de bu konudaki görüşlerini açıklamaları çağrısında bulunan Ersan, Turizm ve Çevre Gönüllüleri Grubu olarak fakültelerin açılmasını engellemek için imza kampanyası başlattıklarını kaydetti.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.