Marmaris’te toplu balık ölümleri

Muğla'nın Marmaris ilçesinde toplu balık ölümleri yaşandı. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, ölümlerin nedenini araştıracaklarını söyledi.Marmaris Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan derede balıkların öldüğü...

Marmaris’te toplu balık ölümleri

Muğla'nın Marmaris ilçesinde toplu balık ölümleri yaşandı. Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, ölümlerin nedenini araştıracaklarını söyledi.

Marmaris Kemeraltı Mahallesi'nde bulunan derede balıkların öldüğü ihbarını alan Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, dereden balık ve su numuneleri alarak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ne göndereceğini söyledi. Kutengin, "Dereleri ve azmakları turizm mevsimi açılmadan önce takip ediyoruz. Hem ölen balıklardan hem de sulardan numune aldık. Bu numuneleri üniversiteye tahlile göndereceğim. Sonuç ne çıkacak bilemiyoruz. Balıkların öldüğü dereyi denize kadar takip ettim. Sadece bu kısımda mı yoksa başka bölgelerde ölümler var mı diye. Ancak su çok bulanık olduğu için tespit edemedim. Su bulanıkları gittikten sonra tesir alanını araştıracağız" dedi.

Derede ölen balık türlerinin kefal olduğunu belirten Kutengin, balık ölümlerinin nedeninin en kısa sürede ortaya konularak, kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.