MARMARİS’TE ÖLÜ AYI BULUNDU

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda bir vatandaş tarafından boz ayı ölü bulundu. Ekiplerin ilk incelemesi sonucu, ayının ölümünde herhangi bir dış etken bulunmadığı tahmin edildi. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi...

MARMARİS’TE ÖLÜ AYI BULUNDU

Muğla’nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda bir vatandaş tarafından boz ayı ölü bulundu. Ekiplerin ilk incelemesi sonucu, ayının ölümünde herhangi bir dış etken bulunmadığı tahmin edildi. Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için ilgili kurumlara gönderileceği bildirildi.

Marmaris’te ormanlık alanda ölü ayı bulundu. Karadere mevkiinde, ‘Boz ayı’ denilen Ursus arctos türü bir ayı, vatandaş tarafından yerde hareketsiz yattığı fark edildi. Marmaris Milli Park Müdürlüğü ekipleri, vatandaşın paylaşımı üzerine harekete geçti. Ekipler, Milli Park sınırları içinde bulunan ormanlık alanda, ölü bulunan ayıya ulaştı.

YARA İZİNE RASTLANMADI

Yapılan inceleme sonucunda, vücudunda herhangi bir yara izine rastlanmayan ayının dış etkenden dolayı ölmediği tahmin edildi. Kesin ölüm nedeninin incelenmesi için, ilgili kurumlara gönderileceği bildirildi. Konuyla ilgili Marmaris Milli Parklar Müdürlüğünden açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ayının ölüm sebebi ile ilgili ön inceleme yapan ekiplerimiz,  ateşli silahla vurulma gibi izlere rastlanılmamış olup, ateşli silahla vurulma, tuzak, kapan vb. şekilde öldürülmediği doğal yollar ile öldüğü tahmin edilmektedir. Müdürlüğümüz ekipleri tarafından ölü ayı (Ursus arctos) incelenmek üzere ilgili Veteriner Fakültesine, Müdürlüğümüzce gönderilecektir”

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.