Marmaris’te Okul Gemisi yapılacak

Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Hasan Mengi "Yapacağımız protokol çerçevesinde okul gemimizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Böylelikle dünya denizlerinde bizim okul gemimiz de bayrağımızı taşıyarak ülkemizin...

Marmaris’te Okul Gemisi yapılacak

Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Hasan Mengi "Yapacağımız protokol çerçevesinde okul gemimizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Böylelikle dünya denizlerinde bizim okul gemimiz de bayrağımızı taşıyarak ülkemizin ve bölgemizin tanıtımını yapacak"dedi.

Marmaris Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi başkanlığında yapılan toplantıya Marmaris DTO Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Zeybek , Yat Kaptanlığı eğitmeni Süleyman Ekin, -Gemicilik ve Stcw eğitmenleri Kenan Özdemir, İdris Hayatioğlu, Mete Koksal, Yat Kaptanlığı motor dersi eğitmeni Cenap Erdem, İlk yardım eğitmeni Fethullah Halepliler, 75. Yıl Kız teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Alpaslan Selçuk ve eğitmenler katılırken İçmeler Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Osman Ekinci’de hazır bulundu.

Marmaris Deniz Ticaret Odası’nda yapılan toplantıda, 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi işbirliği ile çeşitli branşlarda verilen denizcilik eğitimleri anlatıldı. Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Hasan Mengi basın toplantısında denizci eğitimlerinin Piri Reis Üniversitesinde ki eğitimlere eş değer olduğunun altını çizerken, bu eğitimlerin bölgedeki il ve ilçelerde olmadığını ifade etti. Değerli ve bilgili eğitmenlerle çalışıldığını belirten Başkan Mengi, “Eğitimlerimizde zaman sınırı yok aklına bir şey takılan öğrenciler ve kursiyerler bizleri 24 saat arayarak bilgi sahibi olabiliyorlar.”diye konuştu.

Başkan Mengi ayrıca Marmaris’e bir okul gemisi kazandırmaya çalıştıklarını da söyledi. Mengi; “Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile önümüzdeki günlerde yapacağımız protokol çerçevesinde okul gemimizi en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Böylelikle dünya denizlerinde bizim okul gemimiz de bayrağımızı taşıyarak ülkemizin ve bölgemizin tanıtımını yapacak. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyorsak denizi ve denizciliği sevdirmeliyiz" diye konuştu.

Başkan Mengi verilen eğitimlerle ilgili şu bilgileri verdi; "Bölgemiz sorumluluk sahamızda Köyceğiz Denizcilik Meslek Lisesi, Bozburun Deniz Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi, 75. Yıl Kız Teknik Ve Meslek Lisesi bulunmakta her türlü destek sağlanmaktadır. Bilindiği üzere 75. yıl lisesi le protokol çerçevesinde kurslar vermekteyiz. bunlara radar gözlem ve pilotlama da eklenmiştir. Mevcut devam eden 3 yat kaptanlığı kursumuz bulunmakta. 19 Mart itibariyle yeni yat kaptanlığı kursu açıyoruz. Yeni gemici kursumuz 26.02.2013 Salı günü başlayacak. Tayfa sınıfı 5 temel stcw kursumuz Mart ayı sonuna doğru başlayacak. Kaptanlar için ileri yangın kursumuz 13, 14, 15 Mart tarihlerinde yapılacak devamında ileri ilkyardım ve ileri tıbbi bakım olmak üzere 3 belge daha verilecek. Zabitanlarımız için 5 temel stcw kursumuz Mart ayının ilk haftası başlayacak. Radar gözlem ve pilotlama kursumuz ilk defa açılacak olup Mart ayı sonunda başlayacak.”

75. Yıl Kız teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Alpaslan Selçuk’ta toplantıda yaptığı konuşmada; “Eğitmenlerimizin kalitesi tartışılmaz. Marmaris’te denizcilere büyük kolaylık sağlayan On Line Sınav Merkezi’nin deki sonuçlarda da başarımız kanıtlanmıştır. Okulumuzdaki DTO Konferans salonumuz ve Denizcilik Atölyemiz herkese açıktır. Marmaris DTO ile yaptığımız protokol çerçevesinde eğitimlerimiz devam ediyor" dedi.

Toplantıda konuşan eğitmenlerde, denizciliği tam anlamı ile bilinmediğini ifade ederlerken, “Denizlerimizden yeteri kadar faydalanamıyoruz. Daha önce eğitim almak için İzmir, İstanbul’a gidiliyordu. Şimdi hem denizcilerimize kolaylık sağlandı, hem de denizcilerimizin eğitimlerle kalitesi arttı” dediler.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.