Marmaris’te madencilik faaliyeti iddiası

Marmaris’e bağlı Osmaniye köyünden yeniden madencilik faaliyetlerinin başlatıldığı iddiası çevrecilerin tepkisini çekti.Marmaris İlçesi ‘ne bağlı Osmaniye Köyü’nde yeniden madencilik faaliyetlerinin başlayacağı iddiası...

Marmaris’te madencilik faaliyeti iddiası

Marmaris’e bağlı Osmaniye köyünden yeniden madencilik faaliyetlerinin başlatıldığı iddiası çevrecilerin tepkisini çekti.

Marmaris İlçesi ‘ne bağlı Osmaniye Köyü’nde yeniden madencilik faaliyetlerinin başlayacağı iddiası ilçede çevrecileri ayağa kaldırdı.

Marmaris Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan Geçtiğimiz yıllarda Manganez Maden ocağına karşı hukuk zaferinin kazanıldığı Osmaniye Köyü’nde maden çıkartmak için girişimlerde bulunulduğu iddia etti. Ersan, Manganez Maden ocağı sahibi Mehmet Bekmez’in Osmaniye Köyü’nde maden çıkartmak için ruhsat başvurusunda bulunduğunu ileri sürdü. Konu hakkında açıklama yapan Bekmez ise “ Osmaniye Köyü’nde madencilikle ilgili bir girişimim yok. “ diyerek iddiayı yalanladı. Bekmez, farklı bir firmanın bu konuda girişimde bulunmuş olabileceğini söyledi.Ersan, manganez madenine karşı hukuk mücadelesinin kazanıldığı Osmaniye Köyü’nde yeniden madencilik faaliyetlerinin başlama ihtimaline karşı çalışmalara başladıklarını söyledi.Ersan, Marmaris’te madencilik faaliyetine izin vermeyeceklerini belirterek,” Biz bu ülkenin posasısnı çıkartmayacağız. Marmaris turizm ilçesi , milli park alanı ve Arı yaşam havzası. Burada madencilik faaliyetleri doğal yapıyı bozarak bu güzellikleri de yok edecek. Doğal kaynaklarımız yok olmadan ve burada maden izni alanların iş makinelerini bölgeye sokmadan Ankara’yı ayağa kaldıracağız ve Osmaniye Köyü’nde maden çıkarılmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi..Filiz Ersan, ÇED’le ilgili yeni düzenleme yapıldığını belirtti ve hükümeti eleştirdi.Filiz Ersan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a da seslenerek, “Sayın bakanımız ,ilçemize maden arama izni verirse kendisini istifaya davet ediyoruz” dedi.

Ersan, sivil toplum örgütlerini de harekete geçmeye çağırdı.Osmaniye Köyü’nde maden ruhsatı alma girişiminde bulunulduğu iddia edilen Mehmet Bekmez ise yaptığı açıklamada iddiayı yalanladı. Bekmez “ Osmaniye Köyü’nde madencilikle ilgili bir girişimim yok. Hatta Marmaris’in başka yeri için de başvurumuz olmadı. Farklı bir firma ruhsat için başvuruda bulunmuş olabilir” dedi. Bekmez Asparan’daki taş ocağı faaliyetiyle ilgili olarak da “ orada faaliyet durmuş değil, ihtiyaç oldukça taş çıkartıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.