Marmaris’te köylü zor durumda

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bozburun Yarımadası’nda imar barışı affından yararlanamayan binalar için yıkım başladı. Marmaris’in Selimiye Mahallesinde yaşayan ve evi yıkılacak olan Nail Akgül pandemi sürecinin...

Marmaris’te köylü zor durumda

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bozburun Yarımadası’nda imar barışı affından yararlanamayan binalar için yıkım başladı. Marmaris’in Selimiye Mahallesinde yaşayan ve evi yıkılacak olan Nail Akgül pandemi sürecinin yanı sıra kış aylarında insanların evlerinden çıkartılıp yıkımların başlatıldığını ve köy halkının mağdur durumda olduğunu bildirdi.

Marmaris’in Selimiye ve Bozburun Mahallelerinde, yıkımların başladığını dile getiren 42 yaşındaki Nail Akgül, “ 4 yıl önce evlendim. Ev yapmamız yasaktı. Ev olmadığı için annemin evini ikiye bölüp oraya girdik. Ama küçük bir ev. Aile temelimiz sarsıldı. Evliliğim bitti. Küçük kardeşimin 2 oğlu var bir tanesi otizmli ve kalp hastası. Otizmli yeğenim için bahçeli bir ev yapmak istedik. 2 katlı bahçeli bir ev yaptık. Yaptığımız bu ev için şimdi yıkım emri var. Ev yıkıldığı anda bu çocuklar sokakta kalacak. Başka gidecek yerimiz yok” dedi.

“SOKAĞA ATILIYORLAR RESMEN”

Bozburun yarımadasında imar yasağının olmadığını ve 1988’li yıllarda da yapıların kaçak olduğunu belirtti. Nail Akgül, “1 hafta sonra boşaltın diye kararlar geldi ve yıkımlar başladı. Şuana kadar 5- 6 bina yıkıldı. Bugün evleri yıkılanlardan bir ailede yeni evli çift. Sokağa atılıyorlar resmen. Yarımadadaki köylüye ait yapıların imarı yok ama şuanda imara aykırılıktan binalar yıkılıyor” dedi.

“İMARA AYKIRI OLUP YIKILMAYAN BİNALAR VAR”

Koylarda imara aykırı olup da yıkılmayan birçok bina var. Yıkım emri olan yapıların hiçbirinde yabancılara ait yerler olmadığını çoğunun köylü olduğunu dile getiren Akgül, “Yüzde 100 köylüyü etkiliyor bu durum kışın,  salgının ortasında evlerinden atılıyorlar. Bir çözüm sunulmadan insanlar buradan göç ettirilmeye çalışılıyor. Zorunlu göçe zorlanıyorlar. Yarımadanın koylarında bulunan lüks yapılar içinse hiçbir şey yok. Karar sadece gariban köylü için mi geçerli” dedi.

Nail Akgül hiç değilse pandeminin bitiminin beklenilmesini kış ayında insanların sokakta kalacağını dile getirdi. Bozburun’ da yıkımların devam ettiğini ve köy halkının direniş için harekete geçtiğini belirtti.

Bu haber toplam 232 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.