Marmaris’te dereler temizleniyor

MUSKİ ekipleri kış mevsiminde derelerin tabanlarında biriken çöp ve atıkların temizliğine başladı. Bu kapsamda Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı üzerinden denize dökülen ve Marmaris’te ki en büyük derelerden biri olan Ketenci...

Marmaris’te dereler temizleniyor

MUSKİ ekipleri kış mevsiminde derelerin tabanlarında biriken çöp ve atıkların temizliğine başladı. Bu kapsamda Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı üzerinden denize dökülen ve Marmaris’te ki en büyük derelerden biri olan Ketenci Deresi, MUSKİ ekipleri tarafından temizlendi.

Yağıştan dolayı dere yatağına dolan çöp ve atıklar suyun akışını engelleyerek küçük göletler oluşturmakta, bu küçük göletlerde oluşan mikroplar da derenin etrafında kötü koku salınımına neden oluyordu. Bu sebeple MUSKİ ekipleri, yaz mevsiminde sıcaklıkla birlikte daha fazla hissedilen kokuların önüne geçmek için Ketenci Deresinin, denize kadar olan kısmını temizledi. Ekipler diğer derelerin temizliklerini de devam ederek Marmaris’te yaz mevsimindeki dere kokularının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Konu hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdür yardımcısı Cem Yaşar, Muğla genelinde başlatılan dere temizliklerinin hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Yaşar ayrıca yaz mevsiminin yaklaşması nedeniyle turizmin gözde kentlerinden olan Marmaris İlçesinde derelerin neden olduğu kokuların önüne geçmek istediklerini söyledi. Yabancı maddelerin derelerde oluşturdukları setler nedeniyle bu bölgelerde küçük göletlerin oluştuğunu belirten Cem Yaşar, “Bu göletler mikropların çoğalmaları ve etrafa kötü koku yaymaları için uygun bir ortam oluşturuyor. Marmaris gibi turizmin hareketli geçtiği bir yerde MUSKİ olarak bunun önüne geçmek, ilçemize gelen misafirlere kokusuz ve sorunsuz bir yaz mevsimi geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.