Marmaris’te dans rüzgarı esti

Marmaris 2 gün boyunca Uluslararası salon dans yarışmasına ev sahipliği yaptı. Marmaris’te birincisi düzenlenen “Marmaris Belediye Başkanlığı Uluslararası Salon Dans Yarışması”  kısa süre önce faaliyete açılan...

Marmaris’te dans rüzgarı esti

Marmaris 2 gün boyunca Uluslararası salon dans yarışmasına ev sahipliği yaptı. Marmaris’te birincisi düzenlenen “Marmaris Belediye Başkanlığı Uluslararası Salon Dans Yarışması”  kısa süre önce faaliyete açılan çok amaçlı salonda 2 gün boyunca devam etti.

Marmaris Belediye Başkanlığı Uluslararası Salon Dans Yarışması’na   6 ülkeden 109 dansçı katıldı.

Yarışmanın,  son gününde final yarışmaları ve gala gecesi  yapıldı.

Final yarışmaları öncesinde  konuşma yapan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Uluslararası Dans Yarışması’nın Marmaris’te ilk defa yapıldığına işaret ederek, “Uluslararası bu etkinliğin yeni hizmete giren çok amaçlı salonumuzda gerçekleştirilmesi de bize gurur verdi” dedi.

Bugüne kadar Marmaris’te çok sayıda uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptıklarına işaret eden Acar, “Kısa süre önce faaliyete geçirdiğimiz Marmaris Müjdat Gezen Kültür Akademisi’nden sonra bu salondaMarmaris’in ihtiyacı olan sanatsalve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak” diye ifade etti.

Belediye Başkanı Acar, yaklaşık bir buçuk ay önce Ukrayna Dans Federasyonu’nun Uluslararası dans yarışmasının Marmaris’te yapılacağı bilgisini verdiğini anımsatarak, şunları söyledi:

Ukraynalı federasyon yetkilileri bu çok amaçlı salonun bu etkinlik için uygun olabileceğini belirtince bizde heyecanlandık.  Yarışmanın yapıldığı bu salonu 1.5 ay gibi kısa bir sürede hazır hale getirdik. Bizim çok önem verdiğimiz, 19 Mayıs Gençlik Meydanımızdagece yapılan gösteriyi Marmaris halkı çok beğendi. Umarım,  kısa süre içerisinde Ukrayna dans federasyonu ile birlikte bu dansların eğitimini Marmaris’teki çocuklarımıza da veririz”

Acar, konuşmasının ardından yarışmanın jüri üyelerine teşekkür ederek, çeşitli hediyeler sundu. Dans yarışmalarını turistler ve Marmaris Belediye Meclis üyeleri de izledi.

Marmaris’e hayran kaldılar

Yarışmaya katılan hakem ve dansçıların Marmaris’e hayran kaldıklarını anlatan İnternational Dance Union (Uluslararası Dans Birliği) Başkanı İgor Maşin, etkinliğin Marmaris Belediyesi ile  İnternational Dance Union  tarafından yapıldığını anımsattı. Maşin, Marmaris’te ilk defa uluslararası dans yarışması yapıldığına işaret ederek, “Marmaris’teki yarışmaya 6 ülkeden 109 dansçı katılıyor. Sporcular, Ukrayna, Kazakistan, Rusya,  Türkiye , İsrail ve İsveç ‘ten. Yarışma bugün yaptığımız final yarışmaları ile tamamlandı. Yarışmada en fazla madalyayı Ukraynalı dansçılar aldı. Bu ekibi, Kazakistanlı dansçılar izledi.” diye konuştu.

Yarışmada, en küçük katılımcının 7 , en büyüğünün 35 yaşında olduğunu ve yarışmanın 2 farklı kategoride yapıldığını anlatan Maşin, şunları söyledi:

“ Dans yarışmamız 2 kategoride yapıldı.  Avrupa dansları vals, tango, fokstrot ve hızlı fokstrot. 2. grup latin dansları samba, çaça, rumba, pasadoble.  Marmaris, çok güzel, inci gibi bir şehir. Sadece ben değil bütün sporcular Marmaris’e hayran kaldık. Bu kentten, en kısa sürede geri dönmek dileğiyle ayrılıyoruz. Kenti doğası ve insanların yakın ilgisi bizi Marmaris’e hayran bıraktı.”

Ukrayna ve Kazakistanlı dansçıların Marmaris kent merkezindeki 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda yaptığı gösteriye turistler yoğun ilgi gösterdi. Su ve ışık gösterileri eşliğinde dans eden dansçıları turistler, uzun süre ayakta alkışladı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.