MARMARİS'TE 'ATATÜRK VE TÜRK KADINI' SERGİSİ

Marmaris Yalı Lions kulübü ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Marmaris Şubesi; Hanri Benazus’un, “Atatürk ve Türk Kadını” konulu fotoğraf sergisi ve söyleşi etkinliği düzenledi.Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde...

MARMARİS'TE 'ATATÜRK VE TÜRK KADINI' SERGİSİ

Marmaris Yalı Lions kulübü ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Marmaris Şubesi; Hanri Benazus’un, “Atatürk ve Türk Kadını” konulu fotoğraf sergisi ve söyleşi etkinliği düzenledi.

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Belediye Başkanı Ali Acar, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Necip Kacar, Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi de katıldı. Serginin açılış kurdelesini Hanri Benazus, Kaymakam Ali Galip Saral ve Belediye Başkanı Ali Acar birlikte kesti. Marmaris Belediyesi sponsorluğunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde, düzenlenen kokteylle açılan sergi, fotoğraf koleksiyonunun sahibi İzmirli İşadamı ve Yazar Hanri Benazus’un katıldığı söyleşi ile devam etti.

Marmaris Yalı Lions Kulübü Başkanı Sacide Yayın; “Doğumdan ölüme; hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen; Eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımıza başarı, mutluluk ve sağlık dolu yarınlar diliyor, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.” dedi.

HANRİ BENAZUS KİMDİR?

Hanri Benazus 27 Mart 1930’da İzmir’de dünyaya geldi. Türk yazar ve iş adamıdır. Bir dönem Altay Spor Kulübü başkanlığını yapan Hanri Benazus, Mustafa Kemal Atatürk hakkında yazdığı kitaplar ve binlerce fotoğraftan oluşan Atatürk fotoğrafları koleksiyonuyla tanınmıştır. Kökleri çok eskiye dayanan İzmirli bir aileden gelen Hanri Benazus, ilk ve ortaöğrenimini İzmir'de yaptı. İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun olduktan sonra, maddi olanaksızlıklar nedeniyle yükseköğrenimini tamamlayamadı.

Daha sonra iş yaşamına atıldı ve Yupi Piliç'i kurdu. İş yaşamını sürdürürken, taraftarı olduğu Altay Spor Kulübü'ne başkan seçildi. 11 Aralık 1985-30 Aralık 1987 tarihleri arasında Altay başkanı olarak görev yaptı.1988 yılında emekli oldu ve aktif iş yaşamını sona erdirdi. Daha sonra yazarlık kariyerini sürdürdü ve pek çok kitap yazdı.

ATATÜRK’LE TANIŞTI

Yaşamının en önemli anısı 1937 yılının 9 Ekim tarihinde Aydın'ın Ortaklar Beldesinde Atatürk' le karşılaşması ve onun masasındaki leblebileri yemesidir. Fanatizm derecesinde bir Atatürk hayranı ve Atatürkçülük felsefesinin tutkunudur. Halen Türkiye'nin 4500 adetle en büyük Atatürk Fotoğrafları koleksiyonuna sahiptir. Bu koleksiyondan 3500 adetlik fotoğrafını, Ankara, Çankaya Köşkünde kurulmakta olan Atatürk Müzesine hediye etti.

Bu haber toplam 112 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.