Marmarisli çocuklardan kardeşlerine anlamlı destek

Marmaris’in Bayır köyünde yaşayan Nazar Vural ve üç küçük arkadaşı Doğu Türkistan da yaşanan acılara dikkat çekmek amacıyla Doğu Türkistan bayrağı açarak yaşanan acıya tepki gösterdiler.Çin’in Uygur özerk bölgesinde...

Marmarisli çocuklardan kardeşlerine anlamlı destek

Marmaris’in Bayır köyünde yaşayan Nazar Vural ve üç küçük arkadaşı Doğu Türkistan da yaşanan acılara dikkat çekmek amacıyla Doğu Türkistan bayrağı açarak yaşanan acıya tepki gösterdiler.

Çin’in Uygur özerk bölgesinde yaşayan Müslüman Türklere karşı yıllardır uyguladığı asimile programı nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Uygur özerk bölgesinde hala aynı sıkıntıların artarak baş gösterdiği şu günlerde bayır köyünde yaşayan Nazar Vural’dan örnek bir davranış geldi. Nazar Vural köyden yanına üç arkadaşını da alarak Doğu Türkistan da yaşayan yaşıtlarının çektiği sıkıntıları dile getirmek amacıyla Doğu Türkistan bayrağı açtı.

Nazar Vural; Biz ülkemizde özgürce okulumuza giderken Doğu Türkistan da yaşayan bizler gibi küçük kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları gazete ve televizyonlardan takip ediyoruz ve bu duruma çok üzülüyoruz.

Doğu Türkistan da yaşanan vahşetin biran önce durması için Dua ediyoruz. Doğu Türkistan’daki çocuklarda özgürce okullarına gidebilsinler onlarda oynayabilsinler. Basından takip ettiğimiz kadarıyla Doğu Türkistan da bir insanlık ayıbı yaşanıyor ve bu ayıbı sözde özgür dünya sadece seyrediyor neden? Hangi dinde insanların ibadet etmelerine engel var? Doğu Türkistan da insanların ibadet etmeleri bile yasaklanmış durumda.

Siz bizlerin çocuk olduğuna bakmayın bizim aklımız yaşanan zumlu görecek kadar büyüktür diyen Nazar Vural, sözlerini şöyle tamamladı. Marmaris’in bayır köyünden Doğu Türkistan da acı çeken kardeşlerimize Dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

Bizlerde bu küçük yüreklerimizle Doğu Türkistan da ki kardeşlerimize Dualarımızı gönderiyoruz, inşallah en kısa zaman da çektikleri acılar son bulur. Buradan Türk milletine çağrı da bulunuyoruz çin mallarını almayın aldırmayın” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.