Marmaris’in öncelikleri belirlendi

Türkiye’nin ve Muğla’nın önemli turizm kentlerinden birisi olan Marmaris’te, Marmaris Ticaret Odası tarafından Ege Üniversitesi’ne yaptırılan stratejik plan çerçevesinde öncelikler belirlendi.Marmaris Ticaret Odası Başkanı...

Marmaris’in öncelikleri belirlendi

Türkiye’nin ve Muğla’nın önemli turizm kentlerinden birisi olan Marmaris’te, Marmaris Ticaret Odası tarafından Ege Üniversitesi’ne yaptırılan stratejik plan çerçevesinde öncelikler belirlendi.

Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal, stratejik planda Marmaris için olmazsa olmazlar arasında üç öncelik belirlediklerini açıkladı.

Marmaris’in öncelikleri arasında Netsel Marina’dan Adaağzı’na kadar olan bölümün altyapı planlamasının olmamasının ileri dönük tehditlerin oluşturduğunu belirten MTO Başkanı Baysal, “Marmaris Ticaret Odası olarak yönetime geldiğimiz günden bu yana yaptığımız çalışmalar, bilimsel ve Marmaris’in ileriye dönük çalışmaları oldu. Marmaris’in stratejik planının hazırlanması önceliklerimiz arasındaydı. Marmaris stratejik planını 2 yıllık sürede tamamladık. İzmir’den Alanya’ya kadar en bakir bölge Marmaris yarımadası olarak görülüyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri, Marmaris koyunda oksijen oranının düşük olduğunu, koylarında kirlenmenin acilen önlenmesi çağrısında bulunmuştu. Marmaris’in birinci önceliği Netsel Marina’dan Adaağzı’na kadar olan alanın alt yapısının olmayışı nedeniyle Marmaris turizmini ileriye dönük sürdürülebilirliğine en büyüt tehditleri arasında yer alıyor. Marmaris’in Akdeniz’in en büyük marinasına sahip olması, o bölgede 4 marina olması, büyük tatil köylerinin oluşu ve oksijen değerinin 6 olması gerekirken, 2 verilerinde olması bizleri en çok düşündüren konu” dedi.

Muğla’nın 1/25 binlik çevre düzeni planında Marmaris’in bütüncül ele alınmasının önemli olduğunu söyleyen Baysal, “Bu çerçevede Marmaris’in ikinci öncelikleri arasında Muğla’nın 1/25 binlik planları hazırlandı. Marmaris Yarımadası bizimi için çok önemli. 1/25 binlik planlamada Marmaris’in, yarımadanın doğru kurgu yapılarak planlamalarının bütüncül olması bizim için önem taşıyor. Mevzi imar planları ile alınan yapılaşma Marmaris için sıkıntı yaratacağı düşüncesindeyiz” dedi.

İleriye dönük yapılaşmaya destek verilsin

Marmaris’in üçüncü önceliğinin milli parklardaki revizyon çalışması olduğunu belirten MTO Başkanı Baysal, “Milli parklardaki revizyonlarda orman vasfını yitirmiş alanlarda Marmaris’in ileriye dönük turizme katkı verecek yapılaşmalara destek verilmesi gerekiyor. En basit örneği, Bizi ziyaret eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, bizlere üniversiteyle bağlı Marmaris’te iki fakülte açılabileceğini, fakat yer sıkıntısı olduğunu söyledi. Marmaris’in 12 ay yaşayan bir kent oluşumunda Muğla Üniversitesi’ne bağ iki fakülte açılması bizlere büyük bir artı kazandıracağını düşünüyoruz. Milli Park revizyonunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne bir alan verilmesi durumunda, fakülte açılması Marmaris turizmini 12 ay yaşayan kente katkı vereceğini düşünüyorum” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.