Marmaris’in kalbi Yücelen’de attı

Özel Yücelen Hastanesi “ Kalp Merkezi ” dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyor.  Marmarislilerin kalbi ise Yücelen için attı.Arka arkaya Marmarisli 4 hastayı  by pass ameliyatına alan  Op. Dr. Hakan Filizlioğlu...

Marmaris’in kalbi Yücelen’de attı

Özel Yücelen Hastanesi “ Kalp Merkezi ” dur durak bilmeden çalışmaya devam ediyor.  Marmarislilerin kalbi ise Yücelen için attı.

Arka arkaya Marmarisli 4 hastayı  by pass ameliyatına alan  Op. Dr. Hakan Filizlioğlu ve Op.Dr. Erol Bahtiyar,  gerçekleştirdikleri by pass ameliyatı sonrası 4 hastayı da bir hafta içinde taburcu etti.

Marmaris’ten Taner Havutçu( 63 ), Hüseyin Tunceli ( 84 ), Yusuf Can ( 68 ) ve  Lütfi Kopkop (57 ) adlı Marmarisli hastalara Op. Dr. Hakan Filizlioğlu ve Op.Dr.Erol Bahtiyar tarafından koroner bypass ameliyatı yapılmasına karar verildi.

Kalp kasılma güçlerinin zayıf olması, yaşları ve çalışan kalpte bypass için elverişli olmaları sebebiyle 2 si kalpleri durdurulmadan 2 si kalpleri durdurularak ardı ardına 4 ameliyat gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Op. Dr.Filizlioğlu, “Açık kalp cerrahisinde özel sıvılarla kalbi durdurarak yapılan bypass tekniği dışında, çalışan kalpte de ameliyat yapılmaktadır. Kalbinin kasılma gücü zayıf olan, porselen aort gibi serebral emboli riski taşıyan hastalarda bu yöntem daha avantajlı. Avantajın nedeni ameliyat sırasında kalbin soğumamasıdır. Op.Dr.Erol Bahtiyar ile birlikte yaptığımız dört  ameliyattan 2 si 2 saat , 2 si 4 saat sürdü. Ameliyat çıkışı kalbin soğutulmaması, durdurulmaması ve kros kremp konulmamasından dolayı  2 hastamızın toparlanma süreci daha çabuk oldu.” dedi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.