Marmaris’in asırlık çınarları

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 105 yaşındaki Ayşe Ünlü ve Beldibi’nde yaşayan 101 yaşındaki Fatma Türkoğlu da yaşamında bir asırı deviren kadınlar arasına girmeyi başardı.Marmaris’te yaşayan 3 kadın, asırlık yaşları...

Marmaris’in asırlık çınarları

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 105 yaşındaki Ayşe Ünlü ve Beldibi’nde yaşayan 101 yaşındaki Fatma Türkoğlu da yaşamında bir asırı deviren kadınlar arasına girmeyi başardı.

Marmaris’te yaşayan 3 kadın, asırlık yaşları ile insanların 100 yaşına ve ilerisine kadar nasıl meşgul ve mutlu ve sağlıklı kaldıklarına cevap verir nitelikte yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Armutalan Merkez mahallesinde yaşayan 105 yaşındaki Ayşe Ünlü asırlık yaşına rağmen yıllara meydan okuyor. Dört çocuk sahibi Ünlü, torunun torununu gördü. Ünlü'nün 80 yaşında kızı, 70 yaşında oğlu bulunuyor. Okuma yazma bilmeyen ancak hafızası hala güçlü olan Ünlü, 105 yaşına rağmen namaz sureleri ve duaları ezbere eksiksiz okuyor.

101 yaşında hala dinç

Beldibi Karşıyaka Mahallesinde yaşayan 1912 doğumlu Fatma Türkoğlu asırlık yaşıyla Marmaris’in ikinci uzun yaşayan kadın ünvanına sahip. Eşini 28 yıl önce kaybeden Fatma ninenin 7 çocuğu 20 torunu bulunuyor.. 5 kuşak gören 101’lik Fatma nine uzun yaşamasını stresten uzak olmaya, doğal beslenmeye ve çalışmaya bağlıyor. Asırlık yaşına rağmen hiçbir hastalığı bulunmayan Fatma Türkoğlu, kulaklarının zor duymasından şikayet ediyor.Fatma Türkoğlu, şimdiki gençlerin ekonomik yönden daha şanslı olduğunu söylemeyi de ihmal etmedi.

Kekik topluyor

Marmaris'e bağlı Çetibeli köyünde yaşayan 1916 doğumlu Hatice Eraslan dağlardan topladığı kekik ve çayları satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Çetibeli köyünde yaşayan 1916 doğumlu Hatice Eraslan dağlardan topladığı kekik ve çayları satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Torununun torununu gören yaşlı kadın topladığı bitkileri evinin önüne kurduğu tezgahta satıyor. Karnını doyurmak için çalıştığını ifade eden Eraslan, uzun yıllar dinç kalmasının sırrını yediği ot kavurmasına bağlıyor. Eraslan, gücü yettiğince kekik toplamaya devam edeceğini söylüyor.

Bu haber toplam 183 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.