Marmaris’eTurizm Fakültesi müjdesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Marmaris’e Yabancı Dil Merkezi’nin kurulmasının yanında İçmeler Turizm Meslek Yüksek Okulu’nun fakülteye dönüştürülmesi çalışmalarının da başlatılacağı bildirildi.Muğla...

Marmaris’eTurizm Fakültesi müjdesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Marmaris’e Yabancı Dil Merkezi’nin kurulmasının yanında İçmeler Turizm Meslek Yüksek Okulu’nun fakülteye dönüştürülmesi çalışmalarının da başlatılacağı bildirildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Marmaris’te gazetecilerle bir araya geldi.Harmandar, her öğrencinin iyi derecede yabancı dil bilmesi amacıyla Marmaris-Turunç’ta yabancı dil eğitim merkezi kurmayı istediklerini açıkladı. Harmandar, Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu’nun fakülte olmasını Yüksek Öğretim Kurumu‘nun (YÖK) onayladığını kaydetti. Rektör,projelerin hayata geçirilmesi için destek istedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Mramaris’e bağlı İçmeler beldesi Turizm Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlediği kahvaltıyla üniversitedeki gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Turizm bölgesinde yer alan bir üniversite olarak, öğretimlerinde yörenin özelliklerine uygun gelişmeler sağladıklarını belirten Harmandar ISO 2001 belgesine sahip İçmeler Turizm Meslek Yüksek Okulu’nu örnek gösterdi. Harmandar, 13 fakültesi, 33 bin öğrencisi ve 2 binin üzerinde çalışanı bulunan üniversitenin tüm eğitim programlarının yenilendiğini ve Avrupa Kredi Sistemine geçildiği belirtti. Rektör Harmandar Bologna sürecinin önemine değindi.Amaçlarının bütün öğrencilerin yabancı dil bilmeleri olduğunu belirten Harmandar, Marmaris Turunç’ta yabancı dil öğretim merkezi kurmak istediklerini belirtti.Öğrencilerin hazırlık sınıfını okuyacağı merkezde, çevrede yaşayan turistlerden de gönüllü destek alınması planlanıyor. Rektör Harmandar, başarılı örneklerin bulunduğu belirttiği yabancı dil merkezini kurabilmek için bu güne kadar destek göremediklerini söyledi.Harmandar ,Bodrum’da da Denizcilik yüksekokulu için bina engellini aşamadıklarını belirtti, destek istedi.

Rektör Harmandar, yüksekokulu fakülte yapmak için yürüttükleri çalışmalara da değindi. Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu’nun fakülte olmasını Yüksek Öğretim Kurumu‘nun (YÖK) onayladığını ifade eden Harmandar, Turizm nerkezi Muğla’nın hak ettiği turizm fakültesine en kısa sürede kavuşturmak için çalışmalara başlandığını kaydetti.Harmandar Fethiye’de bulunan işletme fakültesi için orman bakanlığından tahsisli olarak alınan arazide ruhsat işlemlerinin tamamlandığını ve buraya kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle 3 bina inşa edileceğini söyledi. Harmandar sağlık kampüsü kurma çalışmalarında da son durumu aktardı.

Harmandar, sağlık kampüsünde Sağlık Bakanı’nın verdiği söz doğrultusunda önümüzdeki günlerde 500 yataklı bir hastanenin de temelini atacaklarını kaydetti.

Rektör Harmandar, Muğla’nın yeni ilçesi Seydikemer’e de bir eğitim binası yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.