Marmaris’e restorasyan müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Ramazan Bayramı tatilini geçirdiği Marmaris’in Bozburun beldesindeki tarihi yapıların restore edilmesi ve turizme kazandırılması istendiği öğrenildi.Bozburun’daki yat kulübünde akşam...

Marmaris’e restorasyan müjdesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Ramazan Bayramı tatilini geçirdiği Marmaris’in Bozburun beldesindeki tarihi yapıların restore edilmesi ve turizme kazandırılması istendiği öğrenildi.

Bozburun’daki yat kulübünde akşam yemeği yiyen ve kahvaltı yapan Ömer Çelik, burada vatandaşlarla sohbet etti. Bölge yaşayanı Çelik’ten Adaboğazı’ndaki tarihi yapıların restore edilip turizme kazandırılmasını istedi. Bakan Çelik bu talepler üzerine Bakanlık görevlilerini arayarak bölgeyle ilgili gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi.Bozburun Körfezi Coğrafik konumuyla bir iç deniz niteliği taşıyor. Kıyı kesiminde Arkeolojik bölümler var.. Planlama alanı içinde kalan sit alanı 3.derece.Körfezin ağzında yer alan adada birinci derece Arkolojik Sit Alanı tescili yapıldı. Tahribata uğrayan Patakis Kilisesi Bozburun Koyu girişinde bulunuyor. Ayrıca bölgede tarihi yel değirmeni ve kilisenin yanı sıra tahrip olmuş eski evler de bulunuyor.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.