Marmaris’e bir Mavi Bayrak daha

Marmaris sahillerinin aldığı Mavi Bayraklara bir yenisini daha eklendi. Turunç Kumlubük’teki bir işletme de mavi bayrağı gönderine çekti.Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın, belli kriterlere sahip plaj ve marinalara verdiği...

Marmaris’e bir Mavi Bayrak daha

Marmaris sahillerinin aldığı Mavi Bayraklara bir yenisini daha eklendi. Turunç Kumlubük’teki bir işletme de mavi bayrağı gönderine çekti.Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın, belli kriterlere sahip plaj ve marinalara verdiği Mavi Bayrak ödülleri’nin 2014 yılı sahipleri belli oldu. Mavi Bayrak ödüllerinden birine Marmaris’e bağlı Turunç mahallesi Kumlubük Mevkii’ndeki Maris Beach hak kazandı.

Yüzme amacıyla kullanılan suyun niteliği, çevresel eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının yönlendirilmesi, plaj düzeni ve emniyetin sağlanması, çevre yönetimi başlıkları altından 33 kriterin gerçekleştirilmesi ile hak kazanılan mavi bayrak için Kumlubük’te bir tören düzenlendi.Tören’de konuşma yapan Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Müdürü Cahit Sarıbey, Türkiye genelindeki 355 mavi bayraktan 89’unun Muğla’ya verildiğini bunlardan 21’inin ise Marmaris’te olduğunu, bunun Marmaris’in turizmi açısından bir avantaj olduğunu ifade etti. Sarıbey, Mavi Bayrağa hak kazanmanın kolay olmadığını kaydetti.Konuşmanın ardından Mavi Bayrak göndere çekildi.

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.